16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi vânzători de droguri, încarceraţi în arestul IPJ Dolj

Doi vânzători de droguri, încarceraţi în arestul IPJ Dolj

Procurorii DIICOT au dispus, luni, reţinerea a doi tineri de 22 şi 33 de ani, acuzaţi de efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse psihoactive, respectiv trafic de droguri de risc. Potrivit anchetatorilor, în ultimii doi ani, inculpaţii ar fi vândut substanţe cu efecte psihoactive consumatorilor din Dolj. Unul dintre inculpaţi, care este acuzat de trafic de droguri de risc, ar fi vândut şi canabis consumatorilor de droguri.

Oamenii legii au explicat că cei doi inculpaţi s-au ocupat cu vânzarea drogurilor începând cu anul 2022. Ar fi vândut atât substanţe psihoactive, cât şi droguri de risc. „Din cercetări a reieșit că, în perioada 2022 – aprilie 2024, doi bărbați, de 22 și 33 de ani, ar fi procurat, deţinut și vândut, în mod repetat, diferite cantități de substanțe psihoactive (ADB-BUTINACA și ADB-4en-PINACA), cu 10 lei pentru o doză. De asemenea, pe parcursul anului 2024, unul dintre cercetați ar fi deținut și comercializat și droguri de risc (canabis), către consumatori din județul Dolj”, au explicat anchetatorii.

În urma perchezițiilor domiciliare făcute în cursul zilei de luni, oamenii legii au găsit cantităţi de materii vegetale, substanță pulverulentă și sub formă de bulgări, dar şi țigarete confecționate artizanal, grindere și cântare de precizie. Oamenii legii au mai precizat că a cei doi inculpaţi au fost duşi la Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventivă.

Traficant de droguri din Craiova, după gratii

În urmă cu două săptămâni, procurorii DIICOT au cerut şi obţinut arestarea unui bărbat acuzat de trafic de droguri de risc şi mare risc.
Suspectul a fost prins în flagrant pe 28 martie, după ce a fost prins în flagrant, în timp ce vindea „cristal”.
„Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada decembrie 2023 – martie 2024, inculpatul a deținut și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de droguri de mare risc, cunoscute sub denumirea generică de „cristal” ( 3-CMC, 4-MMC, 4-CMC ), precum și comprimate conținând substanța activă alprazolam, către diferiți consumatori de pe raza municipiului Craiova”, au explicat anchetatorii.

Inculpatul a fost arestat preventiv pe 29 martie, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Pe 3 aprilie, Curtea de Apel Craiova a respins ca nefondată contestaţia formulată de bărbatul arestat.

Citeşte şi: Doi proxeneţi minori, judecaţi pentru trafic de minori împreună cu clienţii lor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS