16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBărbatul resuscitat la Brașov după ce s-a înecat cu mâncare a murit

Bărbatul resuscitat la Brașov după ce s-a înecat cu mâncare a murit

Un bărbat şi-a pierdut viaţa, după ce s-a înecat cu mâncare într-un restaurant din oraş. Omul fusese salvat, în primă instanţă, de un echipaj medical trimis de la Bucureşti. Doi chirurgi din București au fost trimiși în miez de noapte să-l opereze. Din păcate, omul s-a stins la două ore după intervenție.

Bărbatul în vârstă de 57 de ani era singur la masă și tocmai ceruse nota de plată. Ospătarul care a venit după puțin timp la el l-a găsit aparent ațipit. Și văzând că nu-l poate aduce în simțiri, a chemat ambulanța, potrivit stirileprotv.ro. Când echipajul de urgență a ajuns la restaurant, omul intrase în stop cardio-respirator.

Salvatorii au reușit să-l resusciteze și l-au dus la Spitalul Județean Brașov. Medicii de aici au constatat că resturile de mâncare ajunseseră în plămânii pacientului.

Doi chirurgi, mobilizați în miez de noapte de acasă și duși la Brașov

Nu aveau specialiști în bronhologie intervențională, iar starea bărbatului nu permitea transportul, așa că au apelat la ajutorul colegilor de la Institutul ”Marius Nasta” din București.

Doi chirurgi au fost mobilizați în miez de noapte de acasă și duși la Brașov. Doctorii au reușit să elibereze plămânii bărbatului, dar, după două ore de la finalizarea operației, pacientul a murit.

Managerul Institutului ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler, spune că aceste cazuri sunt rare și de aceea nu există serviciu de gardă pentru asemenea intervenții, nicăieri în țară.

Citeşte şi: Bărbat înecat cu mâncare într-un restaurant din Braşov, salvat de paramedici și de medici de la „Marius Nasta”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS