18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentŞase persoane au murit în explozia care a avut loc la o centrală hidroelectrică în nordul Italiei

Şase persoane au murit în explozia care a avut loc la o centrală hidroelectrică în nordul Italiei

Bilanţul victimelor exploziei la o centrală hidroelectrică în nordul Italiei creşte la şase morţi. O persoană rămâne în continuare dată dispărută, potrivit unui nou bilanţ al dramei, relatează AFP.

Pompierii au anunţat că au găsit joi două corpuri în etajele subterane ale Centralei Bargi, situată pe malul barajului artificial Suviana, în comuna Camugnano, la aproximativ 50 de kilometri sud de Bologna. Un al treilea corp a fost găsit joi seara târziu, a anunţat agenţia italiană de presă Ansa.

Un bilanţ precedent anunţa joi cinci morţi

Un bilanţ precedent, anunţa joi cinci morţi şi doi dispăruţi. Autorităţile italiene au confirmat decesul unui cetăţean român în urma exploziei. Presa locală scrie că românul avea 45 de ani şi era rezident în Settimo Torinese.

Aproximativ 100 de pompieri – inclusiv 12 scafandri – sunt în continuare prezenţi la faţa locului, la căutări, au declarat AFP pompierii.

Centrala este gestionată de Enel Green Power

Centrala este gestionată de Enel Green Power, o unitate de producţie de ebergie regenerabilă a gigantului italian Enel, care a deschis un fond în valoare de două milioane de euro destinat victimelor şi rudelor acestora. Întreprinderea a declarat AFP că un incendiu a atins unul dintre cele două grupuri ale centralei, numit Bargi.

”După anchetă, bazinul barajului şi uzina Bargi nu au fost avariate şi sunt în siguranţă”, a anunţat grupul. Producţia de electricitate a fost întreruptă, însă nu există un imapct asupra aprovizionării la nivel local sau naţional.

O anchetă a parchetului din Biologna este în curs şi examinează între altele lanţul subcontractorilor, a anunţat procurorul Bolognei Giuseppe Amato.

Citeşte şi: Olt: Bărbat arestat pentru trafic de droguri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS