26.7 C
Craiova
luni, 24 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi traficanţi de cocaină din Dolj, condamnaţi definitiv

Doi traficanţi de cocaină din Dolj, condamnaţi definitiv

Curtea de Apel Craiova a respins apelurile formulate de doi bărbaţi de 30 şi 38 de ani, condamnaţi la trei ani şi patru luni, respectiv trei ani şi şase luni de închisoare, pentru trafic de droguri de mare risc. Anchetatorii au explicat că unul dintre inculpaţi a vândut cinci grame de cocaină cu 2.500 de lei unui investigator sub acoperire. Alte 30 de grame de cocaină le-a vândut celuilalt inculpat din dosar, cu suma de 7.000 de lei. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Oamenii legii au explicat că cei doi inculpaţi au fost ridicaţi în octombrie 2022, în urma unor percheziţii făcute în Băileşti şi în comuna Afumaţi.
„În cauză s-a reținut faptul că inculpații au procurat în vederea comercializării droguri de mare risc (cocaină). La data de 20.10.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, au efectuat un număr de trei de percheziții domiciliare, cu ocazia cărora au identificat și ridicat cantitatea de aproximativ 250 de grame de cocaină”, au precizat procurorii DIICOT.

Pe 21 octombrie 2022, inculpaţii au fost arestaţi preventiv pentru trafic de droguri de mare risc. Mandatele de arestare au fost emise de Tribunalul Dolj.

A vândut cocaină unui investigator sub acoperire

Pe 10 iulie 2023, avocaţii inculpaţilor au cerut şi obţinut plasarea acestoa în arest la domiciliu. Hotărârea Tribunalului Dolj nu a fost contestată de inculpaţi sau procurori, aşa că cei doi doljeni au fost plasaţi în arest la domiciliu. În ianuarie 2023, cei doi inculpaţi au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT. În rechizitoriul întocmit, anchetatorii au explicat că unul dintre inculpaţi a vândut cinci grame de cocaină cu 2.500 de lei unui investigator sub acoperire. Alte 30 de grame de cocaină le-a vândut celuilalt inculpat din dosar, cu 7.000 de lei. În rechizitoriu se mai arată că, atunci când a aflat că este căutat de oamenii legii, bărbatul care se ocupa cu vânzarea drogurilor s-a speriat și și-a închis telefonul. Ulterior, a decis să colaboreze şi a predat cantitatea de 183,91 grame de cocaină.

Doi traficanţi de cocaină, condamnaţi definitiv

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat pe 12 ianuarie, anul acesta. Unul dintre inculpaţi a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu ececutare. Instanţa a dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 2.500 de lei, obţinută în urma vânzării drogurilor.
Al doilea inculpat din dosar a primit o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare. În cazul acestuia, judecătorii au dispus confiscarea sumei de 7.000 de lei.

Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de bărbaţii condamnaţi. Miercuri, pe 10 aprilie, Curtea de Apel Craiova le-a respins apelurile ca nefondate. Sentinţa este definitivă, aşa că cei doi inculpaţi urmează se execute pedepsele stabilite de Tribunalul Dolj. Din pedepse se scade perioada petrecută de inculpaţi în arest preventiv şi la domiciliu (20 octombrie 2022 – 10 aprilie 2024).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS