14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment17 pelerini au murit, 41 au fost răniți într-un accident în Pakistan

17 pelerini au murit, 41 au fost răniți într-un accident în Pakistan


Cel puțin 17 pelerini religioși au fost uciși și 41 au fost răniți într-un accident în timp ce se deplasau către un altar din sud-vestul Pakistanului, au declarat joi oficialii.
Accidentul a avut loc miercuri seara în districtul Hub din provincia Balochistan, a declarat adjunctul comisarului de district Munir Ahmed.

„Camionul circula cu viteză. La un viraj, șoferul a pierdut controlul și a căzut într-o râpă dintr-un oraș muntos în timp ce se apropiau de altar, a spus el, potrivit www.channelstv.com.

Călătorii se aflau în drum spre un loc de rugăciune în timpul sărbătorii musulmane de Eid al-Fitr, care se desfășoară în prezent.

„Șoferul a sărit din camion și a scăpat cu viață”, a spus el.
Shaukat Jalbani, superintendentul medical adjunct al spitalului principal din Hub, a spus că majoritatea răniților au fost trimiși în Karachi pentru tratament.

Joi, un fotograf AFP din sudul orașului a văzut muncitori descarcând trupurile învăluite ale celor uciși într-o morgă.

Accidentele rutiere cu decese mari sunt frecvente în Pakistan, unde măsurile de siguranță sunt laxe, pregătirea șoferilor este slabă și infrastructura de transport adesea distrusă.

În ianuarie 2023, 41 de persoane au murit. Autobuzul de pasageri, care era încărcat și cu containere cu ulei inflamabil, a căzut într-o râpă din provincia Balochistan și a luat foc.

Citește și: Funcţionar de la Protecţia Copilului Dolj, reţinut pentru trafic de influenţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS