24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(VIDEO) Dolj: Cercetaţi pentru trafic de minori şi de persoane

(VIDEO) Dolj: Cercetaţi pentru trafic de minori şi de persoane

-

Polițiștii BCCO Craiova efectuează , în această dimineaţă, 8 percheziții în județul Dolj, la traficanţi de minori și de persoane.

În ianuarie 2023, o persoană ar fi recrutat o minoră, de 15 ani, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia (situație materială precară, naivitate, lipsă de educație). Prin inducere în eroare (promisiuni de conviețuire), bărbatul ar fi transportat-o și adăpostit-o în Italia. Prin acte de violență fizică și psihică, ar fi exploatat-o sexual, obligând-o să practice prostituția („la stradă”).

În activitatea infracțională, aceasta ar fi beneficiat de sprijinul unei alte persoane (membru al familiei sale). Aceasta ar fi avut rolul de a supraveghea victima minoră și de a colecta sumele de bani rezultate din activitatea infracțională.

Cercetările efectuate în cel de-al doilea dosar au relevat faptul că patru persoane (membri ai aceleași familii) ar fi recrutat mai multe persoane vătămate, minore și majore, prin inducere în eroare sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau, după care le-ar fi transportat în Italia, în scopul obținerii unor sume de bani din exploatarea sexuală a acestora.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Citeşte şi: Taylor Swift se alătură celui mai bogat miliardar din lume

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:28

(VIDEO) Craiovean, reținut pentru furt calificat

Un craiovean, de 35 de ani, a fost reținut,...

ȘTIRI GdS