18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTaylor Swift se alătură celui mai bogat miliardar din lume

Taylor Swift se alătură celui mai bogat miliardar din lume

Taylor Swift s-a alăturat lui Elon Musk ca fiind printre cei mai bogați oameni din lume, potrivit unei noi liste Forbes.

Starul pop american a intrat pentru prima dată pe lista Forbes World’s Billionaires cu 1,1 miliarde de dolari (877 de milioane de lire sterline). În top a intrat și Sam Altman, creatorul chatbot-ului AI ChatGPT cu 1 miliard de dolari (800 de milioane de lire sterline). Titanul francez al bunurilor de lux LVMH Bernard Arnault și familia sa s-au clasat pe primul loc, cu o valoare estimată la 233 de miliarde de dolari (185 de miliarde de lire sterline).

Forbes a spus că a fost un record de 2.781 de miliardari pentru 2024. Cifra este cu 141 mai mult decât anul trecut și cu 26 mai mult decât recordul stabilit în 2021. Forbes a adăugat că elita este mai bogată decât oricând – cu o avere colectivă de 14,2 miliarde de dolari (11,3 miliarde de lire sterline).

Cântăreața și compozitoarea Swift a intrat pe lista bogată după ce a obținut statutul de megastar. Ea a furat spectacolul la premiile Grammy din acest an, devenind prima interpretă care a câștigat de patru ori premiul pentru albumul anului. Albumul ei 1989 (Versiunea lui Taylor) a fost cel mai bine vândut LP de vinil al anului trecut. Succesul lui Swift nu se limitează doar la lumea muzicii. Simpla ei prezență la meciurile de fotbal american pentru a-l urmări pe iubitul ei Travis Kelce a fost creditată cu creșterea numărului de spectatori NFL.

Bani din industria tehmologiei

Când vine vorba de top 10 cei mai bogați oameni de pe planetă, opt listați erau din SUA – dintre care șase își făcuseră banii în industriile tehnologice. După francezul Arnault și familia sa, Musk, proprietarul Tesla și X, fostul Twitter, se află pe locul al doilea, cu o valoare netă estimată la 195 miliarde de dolari (155 de miliarde de lire sterline). El este urmat pe locul al treilea de proprietarul Amazon, Jeff Bezos. Averea lui Musk au crescut cu 8% față de anul trecut, dar au scăzut cu valoarea sa netă în noiembrie 2021, când a devenit prima persoană care a avut vreodată o valoare de 300 de miliarde de dolari (239 de miliarde de lire sterline).

De asemenea, pe lista Forbes se alătură legenda baschetbalului Magic Johnson, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari (950 de milioane de lire sterline) și producătorul TV Dick Wolf, în spatele serialelor Law and Order și Chicago PD, de asemenea, cu 1,2 miliarde de dolari. Chase Peterson-Withorn, editor principal Forbes, a declarat că a fost un an „uimitor” pentru cei mai bogați oameni din lume.

„Un record de 14 centimiliardari au averi de 12 cifre. Chiar și în perioadele de incertitudine financiară pentru mulți, cei superbogați continuă să prospere”, a adăugat el.

Mai bogați decât acum un deceniu

Clubul de 100 de miliarde de dolari Forbes pentru 2024 era cu 255% mai bogată decât acum un deceniu, valorând acum 2 miliarde de dolari (1,59 miliarde de lire sterline). Din punct de vedere geografic, SUA are încă mai mulți miliardari decât orice altă țară, cu un record de 813 pe listă. China rămâne pe locul doi, urmată de India. În Marea Britanie:

  • managerul fondurilor speculative Michael Platt este cea mai bogată persoană,
  • urmat de coproprietarul Manchester United, Sir Jim Ratcliffe,
  • inventatorul Sir James Dyson.

Forbes a declarat că 189 de persoane au căzut de pe listă, inclusiv 129 din China continentală. Alți 32 de miliardari au murit, printre care:

  • magnatul egiptean Mohamed Al-Fayed,
  • fostul premier italian Silvio Berlusconi,
  • fostul președinte chilian Sebastián Piñera,
  • cântărețul de la Margaritaville Jimmy Buffett, potrivit BBC.

Citește și:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS