13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMApN anunță că au fost găsite fragmente ce par a fi de la o dronă în Insula Mare a Brăilei

MApN anunță că au fost găsite fragmente ce par a fi de la o dronă în Insula Mare a Brăilei

O dronă ar fi căzut joi seară, în apropiere de Brăila, relatează debraila.ro, neexistând însă o confirmare a incidentului din partea autorităţilor. Poliţia şi Jandarmeria au izolat zona în care a fost semnalată cădrea dronei. MApN A anunţat vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

Conform debraila.ro,  joi seară, în jurul orei 22:00, poliţia a fost anunţată cu privire la prăbuşirea unei drone de origine militară pe câmp, în Insula Mare a Brăilei, în zona fermei Filipoiu, la aproximativ 12 km distanţă de trecerea cu bacul.

Poliţia şi Jandarmeria au izolat zona, iar autorităţile locale au precizat că doar Ministerului Apărării Naţionale este abilitat să comunice pe acest subiect, potrivit news.ro.

Ulterior, aceeşi sursă, a precizat că o dronă a fost filmată în Brăila, joi seară, în jurul orei 20:00, deasupra caselor din zona Grădina Mare, aproape de Dunăre.

MApN anunță că au fost identificate fragmente care par a proveni de la o dronă

Ministerul Apărării anunță că joi seară au fost identificate fragmente care par a proveni de la un dispozitiv aerian (dronă), pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei.

„Ministerul Apărării Naționale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, desfășoară vineri, 29 martie 2024, cercetarea incidentului, conform procedurilor operaționale specifice”, arată un comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

Incidentul nu a fost confirmat oficial şi nu a fost emis niciun mesaj RO-Alert, aşa cum s-a întâmplat în cazul unor situaţii similare, când, în contextul conflictului din Ucraina, fragmente de dronă au ajuns pe teritoriul României.

Citeşte şi: (VIDEO) O fetiță de 8 ani, singura supraviețuitoare a unui accident de autobuz din Africa de Sud. 45 de oameni au murit

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS