17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) O fetiță de 8 ani, singura supraviețuitoare a unui accident de autobuz din Africa de Sud. 45 de oameni au murit

(VIDEO) O fetiță de 8 ani, singura supraviețuitoare a unui accident de autobuz din Africa de Sud. 45 de oameni au murit

-

Un grav accident rutier s-a petrecut în Africa de Sud ân urma căruia 45 de oameni au murit, doar o fetiță de 8 ani a scăpat cu viață.

Un autobuz a lovit parapetul unui pod și a căzut într-o râpă, unde a luat foc, a anunțat joi departamentul de transport al țării. Imaginile scenei difuzate de canalul local de știri eNCA arată un autobuz carbonizat și stricat la fundul unui șanț stâncos într-o zonă muntoasă de lângă Mokopane, Africa de Sud.

Cauza accidentului este în curs de investigare, a declarat ministrul transporturilor din Africa de Sud, Sindisiwe Chikunga. „Unele cadavre au fost arse fără a fi recunoscute”, a declarat Departamentul pentru Transport și Siguranță Comunitară din Limpopo într-un comunicat. Alții au fost prinși de resturi, în timp ce unii au fost împrăștiați în jurul locului accidentului. Fetița de 8 ani a fost dusă la spital. O altă femeie a murit după ce a fost transportată cu avionul de la locul accidentului, a declarat Chikunga, potrivit Washington Post.

Atenție sporită în weekendul Paștelui

Autobuzul călătorea din Botswana către Moria, un oraș din provincia Limpopo din nord-estul Africii de Sud, a declarat Departamentul de Transport din Africa de Sud. Potrivit oficialilor din Limpopo, cei 46 de pasageri se îndreptau către o slujbă bisericească în weekendul Paștelui.

„Transmit sincere condoleanțe familiilor afectate de tragicul accident de autobuz”, a spus Chikunga la locul accidentului. „Gândurile și rugăciunile noastre sunt cu ei în această perioadă dificilă.” Ministrul a cerut ca oamenii că conducă responsabil, cu o vigilență sporită, având în vedere că mai multe persoane sunt pe drumuri în weekendul de Paște. Ministrul anunțase lansarea unei „Campanii pentru Siguranța Rutieră de Paște” cu doar opt zile înainte, invocând un pericol crescut din cauza traficului mai intens și a festivităților de sărbători. Campania a început cu sesiuni de rugăciune în diferite locații unde accidentele sunt frecvente, a spus guvernul.

Citește și; Încep lucrările la Spitalul Regional Craiova! Ce firmă a pus mâna pe primul contract

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Sute de polițiști au făcut razii în Dolj

Sute de polițiști au făcut razii în Dolj. În...

ȘTIRI GdS