9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBulgarul prins cu droguri la PTF Bechet rămâne în arest

Bulgarul prins cu droguri la PTF Bechet rămâne în arest

Tribunalul Dolj a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un cetăţean bulgar de 53 de ani, judecat pentru trafic de droguri de risc. La sfârşitul lunii august 2023, în camionul condus de cetăţeanul bulgar, poliţiştii de frontieră din Bechet au descoperit peste un milion de comprimate ce conţin Alprazolam. Este cea mai mare captură de medicamente ce conţin substanţe din categoria drogurilor de risc. Comprimatele au o valoare de aproximativ 3 milioane de euro, au explicat oamenii legii.

Poliţiştii de frontieră au precizat că cetăţeanul bulgar s-a prezentat la Bechet în dimineaţa zilei de 27 august 2023.
„În data de 27.08.2023, în jurul orei 06.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet – județul Dolj s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean bulgar, în vârstă de 52 de ani, la volanul unui autocamion. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, seminţe de floarea soarelui şi cilindri hidraulici şi avea ca destinaţie Suedia. Acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat controlul fizic al ansamblului rutier. Astfel, în compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport au fost descoperite, pe lângă marfa transportată, mai multe cutii cu medicamente.

În urma controlului amănunțit s-a stabilit că pachetele respective conţineau 79.119 blistere cu 1.186.785 de comprimate, ce aveau ca substanţă activă Alprazolam. Substanţa se găseşte în Tabelul nr 3 din Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri”, au precizat oamenii legii.

Bulgarul prins cu droguri la PTF Bechet rămâne în arest

Poliţiştii de frontieră au mai explicat că este cea mai mare captura de medicamente ce contin droguri de risc. Valoarea de piată este estimată la aproximativ 3 milioane de euro. Cercetările au fost preluate de procurorii DIICOT, care au dispus reţinerea cetăţeanului bulgar. Bărbatul a fost acuzat de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Pe 28 august, inculpatul a fost arestat preventiv printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.
Pe 11 martie, Tribunalul Dolj a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de inculpat. Hotărârea instanţei a fost contestată de bărbatul arestat la Curtea de Apel Craiova. Luni, pe 25 martie, instanţa a constatat că, între timp, inculpatul şi-a retras contestaţia.

Citeşte şi: Condamnat după ce a vândut cocaină printr-o aplicaţie criptată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS