14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat după ce a vândut cocaină printr-o aplicaţie criptată

Condamnat după ce a vândut cocaină printr-o aplicaţie criptată

Tribunalul Dolj a condamnat la 3 ani şi 5 luni de închisoare un bărbat acuzat de trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri pentru consum propriu. Potrivit anchetatorilor, bărbatul a vândut cocaină cu sume cuprinse între 1.000 şi 1.200 de lei. Suspectul comunica cu clienţii prin intermediul unei aplicaţii criptate, iar vânzarea se realiza direct.

Procurorii DIICOT au explicat că inculpatul vindea cocaina cu sume de până la 1.200 de lei.
„Din cercetările efectuate a rezultat că, pe parcursul anului 2023, acesta ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (cocaină), pentru sume între 1.000 și 1.200 de lei. Interacțiunea inițială cu clienții s-ar fi realizat prin intermediul unor aplicații criptate, iar, după stabilirea cantității (de drog de mare risc) și a prețului, tranzacția s-ar fi efectuat în mod direct”, au precizat oamenii legii.
În noiembrie 2023, ofiţerii de combatere a criminalităţii organizate au făcut o percheziție în Craiova, la domiciliul inculpatului. Pe 17 noiembrie, inculpatul a fost arestat preventiv. Mandatul de arestare a fost emis de judecătorii de la Tribunalul Dolj.

Condamnat pentru trafic de droguri de mare risc

Inculpatul a fost deferit justiţiei în decembrie 2023. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat săptămâna trecută, pe 21 martie. Bărbatul şi-a recunoscut faptele pentru a avea parte de reducerea pedepselor. A fost condamnat la 3 ani şi 4 luni pentru trafic de droguri de mare risc şi la 3 luni pentru deţinere de droguri pentru consum propriu. După contopirea pedepselor, inculpatul a fost condamnat la 3 ani şi 5 luni de închisoare cu executare. Din pedeapsă se scade perioada petrecută de bărbat în arest preventiv (17 noiembrie 2023 – 21 martie 2024).
Instanţa a mai dipus ca inculpatul să rămână în continuare în arest.

A vândut cocaină unui investigator sub acoperire

Judecătorii au mai dispus confiscarea sumelor de bani obţinute din vânzarea drogurilor către un investigator sub acoperire şi un colaborator al anchetatorilor. Este vorba de suma totală de 2.200 de lei.
„Confiscă suma de 1.200 lei obţinută în urma vânzării drogurilor către investigatorul sub acoperire şi colaboratorul cu o altă identitate decât cea reală din data de 27.06.2023 şi suma de 1.000 de lei obţinută în urma vânzării drogurilor către investigatorul sub acoperire din data de 28.06.2023”, se arată în hotărârea instanţei. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de inculpat şi procurori.

Citeşte şi: Bărbat acuzat de act sexual cu o minoră de 13 ani, în arest

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS