22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Podul Francis Scott Key s-a prăbușit după ce o navă cargo s-a ciocnit de un pilon al acestuia

(VIDEO) Podul Francis Scott Key s-a prăbușit după ce o navă cargo s-a ciocnit de un pilon al acestuia

-

Paza de Coastă a SUA a răspuns, la 1:27 a.m (ora locală) la o situație de urgență. Podul Francis Scott Key s-a prăbușit după ce o navă cargo a lovit un pilon al acestuia, potrivit lui Kimberly Reaves, ofițer de afaceri publice Districtul 5 al Gărzii de Coastă.

Există rapoarte despre vehicule în apă, potrivit lui Reaves, care spune că Garda de Coastă a desfășurat „mai multe” unități de răspuns pentru o misiune de căutare și salvare.
„Unitățile de la Garda de Coastă de la fața locului includ bărci mici de la stația Annapolis și stația Curtis Bay și un elicopter de la Air Station Atlantic City”, se arată în comunicat.

Reaves a spus că mai multe agenții de stat și locale ajută.

20 de muncitori au căzut în apă

20 de muncitori și mai multe vehicule au căzut în apele râului Patapsco, transmite Departamentul de Pompieri din Baltimore.

Secretarul american al Transporturilor, Pete Buttigieg, a declarat că oferă sprijinul departamentului său autorităților locale.

„Am vorbit cu guvernatorul Moore și cu primarul Scott pentru a le oferi sprijinul USDOT (United States Secretary of Transportation) în urma lovirii vasului și prăbușirii podului Francis Scott Key. Eforturile de salvare sunt în continuare în curs de desfășurare. Șoferii din zona Baltimore trebuie să urmeze îndrumările locale privind devierile și intervenția”.

Kevin Cartwright, directorul de comunicare al Departamentului de Pompieri al orașului Baltimore, precizează că temperatura din jurul portului – unde o echipă de scafandri desfășoară operațiuni de căutare și salvare – este de -1 grad Celsius.

O echipă de scafandri acționează pentru localizarea persoanelor căzute în râu

„Echipa de scufundări și salvare a ajuns la fața locului pentru a localiza persoanele în apă“, transmite departamentul de pompieri al orașului Baltimore pentru CNN.

Compania de transport maritim Synergy Marine Group confirmă că nava sa de containere „Dali”, sub pavilion Singapore, s-a ciocnit cu un pilon al podului Francis Scott Key din Baltimore.

„Deși cauza exactă a incidentului nu a fost încă determinată, nava Dali a mobilizat acum serviciul său de intervenție în caz de incident individual calificat”, precizează compania.

Toți membrii echipajului au fost găsiți și nu există informații că ar fi fost răniți.

Citește și: Incendiu la o casă de locuit din municipiul Drobeta Turnu Severin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

 Luni încep evaluările naţionale pentru elevii din clasele a...

Sesiunea de evaluări naţionale pentru elevii din clasele a...

ȘTIRI GdS