20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean condamnat pentru sclavie în Italia

Doljean condamnat pentru sclavie în Italia

Poliţiştii doljeni au depistat, miercuri dimineaţa, un bărbat din comuna Apele Vii, urmărit internațional în baza unui mandat emis de autorităţile italiene. Potrivit oamenilor legii, este vorba de un bărbat de 38 de ani, condamnat în Italia la 10 ani şi 8 luni de închisoare pentru sclavie.

Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că doljeanul de 38 de ani a exploatat în Italia o minoră de 14 ani.
„În comuna Apele Vii a fost prins un bărbat de 38 de ani, din localitate, urmărit la nivel internațional. Față de acesta, autoritățile judiciare din Italia au emis mandat european de arestare în vederea extrădării, acesta având de executat o pedepsă de 10 ani şi 8 luni de închisoare pentru comiterea pe teritoriul acestui stat a infracțiunii de sclavie/subjugare. În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, profitând de starea de vulnerabilitate a unei minore de 14 ani, precum şi prin folosirea de violenţe fizice, a determinat-o pe aceasta să întreţină relaţii sexuale şi să desfăşoarea activităţi umilitoare, însuşindu-şi sumele de bani astfel încasate”, au precizat oamenii legii.

Tot miercuri, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a dispus reţinerea bărbatului pentru 24 de ore. Persoana urmărită urma să fie dusă la Curtea de Apel Craiova în vederea emiterii mandatului de arestare şi începerea procedurii de predare către autorităţile italiene.

Citeşte şi: Doljean care a fugit de la locul unui accident mortal, condamnat definitiv

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS