12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean care a fugit de la locul unui accident mortal, condamnat definitiv

Doljean care a fugit de la locul unui accident mortal, condamnat definitiv

-

Curtea de Apel Craiova a condamnat la 5 ani si 10 luni de închisoare un doljean de 48 de ani, acuzat de conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului. Anchetatorii au stabilit că, în noiembrie 2018, inculpatul a fost implicat într-un accident soldat cu doi morţi şi trei răniţi. Accidentul a avut loc pe 15 noiembrie 2018, între localităţile Vârvoru de Jos şi Gabru. Bărbatul, care nu avea permis de conducere, a fugit de la locul accidentului şi a fost identificat după câteva zile de poliţiştii doljeni. Pedeapsa cuprinde o alta, primită de acelaşi inculpat în 2019, într-un dosar de tentativă de viol.

Gazeta de Sud scria, în noiembrie 2018, despre un accident grav de circulaţie, soldat cu doi morţi şi trei răniţi. Accidentul a avut loc pe Drumul Comunal 100, între localităţile Vârvoru de Jos şi Gabru. După producerea accidentului, poliţiştii au stabilit că şoferul unui autoturism BMW, un bărbat de 43 de ani, a pierdut controlul direcţiei şi a lovit frontal un copac de pe marginea şoselei.

Pompierii doljeni au trimis la locul accidentului elicopterul SMURD, dar şi un echipaj de descarcerare şi două ambulanţe SMURD. Serviciul de Ambulanţă Dolj a intervenit cu o ambulanţă. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a salva viaţa şoferului, care a decedat pe loc în urma accidentului. În accident şi-a pierdut viaţa şi soţia şoferului, care ocupa locul din dreapta-faţă al maşinii.

De asemenea, fratele şoferului, soţia acestuia şi fiica lor, de 15 ani, care se aflau pe bancheta din spate a maşinii, au fost răniţi în urma impactului violent. „În urma accidentului rutier, două victime au decedat și trei au fost transportate la spital, două de SMURD și una de Serviciul de Ambulanţă Dolj“, au transmis atunci pompierii doljeni.

A provocat un accident mortal şi a fugit

Ulterior, oamenii legii au stabilit că în accident a fost implicat un bărbat care nu avea permis de conducere. Acesta conducea un Ford Mondeo şi a acroşat BMW-ul condus de şoferul de 43 de ani. În hotărârea instanţei prin care inculpatul a fost condamnat se arată că acesta a fugit de la locul accidentului. De altfel, pasagerii din cele două autoturisme implicate în accident au povestit ce s-a întâmplat.

„Fiind audiaţi de către organele de urmărire penală (pasagerii din Ford Mondeo – n.r.) au relatat, în esență, că la data de 15.11.2018 se aflau în autoturismul Ford Mondeo, de culoare verde, condus de către inculpat. Într-o curbă la dreapta au fost ajunși de un autoturism marca BMW, de culoare neagră, care circula în aceeași direcție de mers, iar la un moment dat, cele două autoturisme s-au acroşat. Martorii au solicitat inculpatului să oprească autoturismul la faţa locului, iar inculpatul a ignorat solicitarea continuându-şi deplasarea. Aceiași martori au confirmat că inculpatul a perceput şi a conștientizat că a existat o coliziune între autoturismului condus de către inculpat şi autoturismul condus de către victimă însă a ignorat acest aspect”, se arată în hotărârea instanţei.

Pasagerii din BMW au explicat că maşina în care se aflau a fost acroşată în momentul în care şoferul de 43 de ani s-a angajat în depăşire.

S-a întors la locul accidentului

Bărbatul de 42 de ani, care este recidivist, a fost trimis în judecată în octombrie 2022. A fost acuzat de conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova. Inculpatul şi-a recunoscut faptele, iar în octombrie 2023 a fost condamnat. După contopirea cu o pedeapsă de 5 ani şi 4 luni de închisoare primită de acelaşi bărbat în februarie 2019, într-un dosar de tentativă de viol, inculpatul a fost condamnat la 6 ani şi 8 luni de închisoare. Judecătorii au explicat că bărbatul s-a întors la locul accidentului, însă nu a declarat că a fost implicat în accident.

„Se constată că inculpatul nu a oprit autoturismul la locul producerii accidentului, a ignorat solicitările martorilor prezenţi în autoturismul condus de către acesta, continuându-şi nestingherit traseul rutier, aspecte ce conturează o lipsă totală de empatie faţă de pasagerii ce se aflau în celălalt autoturism implicat în accident şi dispreţ faţă de normele legale. Nu este de ignorat nici faptul că inculpatul, în cursul aceleiaşi zile, a revenit la locul producerii accidentului, fiind văzut de martorii (…), ocazie cu care nu a adus la cunoștința organelor de poliţie faptul că a fost implicat în accidentul de circulaţie”, se arată în hotărârea instanţei.

Condamnat definitiv la Curtea de Apel Craiova

Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de bărbatul condamnat la Curtea de Apel Craiova. Pe 7 martie, instanţa a constatat că fapta de conducere fără permis s-a prescris între timp. În final, inculpatul a fost condamnat la 5 ani si 10 luni de închisoare. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:18

(VIDEO) Mehedinți: Opt percheziții la persoane bănuite de furt

Opt percheziții au avut loc, ieri, la domiciliile...

ȘTIRI GdS