22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPropunere de trimitere în judecată a unui ginecolog după ce o pacientă aproape a murit de septicemie

Propunere de trimitere în judecată a unui ginecolog după ce o pacientă aproape a murit de septicemie

Poliţiştii argeşeni propun procurorilor trimiterea în judecată a unui medic ginecolog de la un spital din Bucureşti, acuzat că a pus în pericol viaţa unei paciente. În urma unei operaţii de extirpare a ovarelor, medicul a externat-o pe femeie mai devreme decât era cazul, pacienta ajungând cu septicemie la spital. Ancheta a relevat că femeii îi fusese realizată operaţia de extirpare doar parţial, iar în timpul intervenţiei medicul i-a atins şi intestinul.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, privind săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 196 alin. 2 din Codul Penal, rap. la art. 194 alin. 1 lit. e Cod Penal. Din cercetări s-a stabilit că, în luna mai a anului 2020, un bărbat de 54 de ani, în calitate de medic la un spital de specialitate din municipiul Bucureşti ar fi efectuat o intervenţie chirurgicală unei femei şi i-ar fi provocat leziuni traumatice, ce i-au pus în primejdie viaţa. După externarea prematură, persoana vătămată a solicitat, la domiciliu, intervenţia unui echipaj medical, fiind internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, în stare gravă”, informează, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Femeia a fost trimisă acasă deși nu se simțea bine

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că femeia, din judeţul Argeş, a mers la un spital din Capitală pentru a i se extirpa ovarele, întrucât acestea formau chisturi. Deşi nu se simţea bine în urma operaţiei, ea a fost externată şi trimisă acasă, în Argeş. La scurt timp, i s-a făcut rău şi a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Judeţean din Piteşti unde medicii au constatat că are septicemie.

Expertizele realizate în cadrul anchetei au arătat că ginecologul, care ar fi trebuit să realizeze operaţia de extirpare a ovarelor, nu făcuse acest lucru, în schimb organele femeii au fost afectate. În plus, în timpul unei intervenţii medicul i-a atins pacientei intestinul, ea fiind la un pas de deces în momentul în care a ajuns din nou la spital.

Dosarul a fost înaintat de către Poliţie Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de trimitere în judecată, urmând ca procurorul să decidă dacă îşi însuşeşte sau nu propunerea formulată de către Serviciul Investigaţii Criminale Argeş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS