20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Infernul din Bangladesh: Cel puțin 43 de morți și zeci de persoane rănite într-un incendiu

(VIDEO) Infernul din Bangladesh: Cel puțin 43 de morți și zeci de persoane rănite într-un incendiu

-

Un incendiu puternic a cuprins, aseară, o clădire cu șase etaje din capitala Bangladeshului, Dhaka, potrivit CNN. Bilanțul e tragic: sunt cel puțin 43 de morți și zeci de răniți, potrivit ministrului sănătății. Incendiul a izbucnit într-un restaurant și s-a extins rapid la alte etaje, au spus oficialii pompierilor. Cel puțin 43 de persoane au murit și alte 22 sunt tratate în spitale cu arsuri, a declarat ministrul Sănătății, Samanta Lal Sen, după ce a vizitat Spitalul Colegiului Medical din Dhaka.

Toate cele 22 de persoane internate cu arsuri grave sunt în stare critică, a adăugat Sen. Nu a fost imediat clar ce a provocat incendiul. Flăcările au fost stinse după două ore de eforturi susținute a 13 unități de pompieri. Supraviețuitorul Mohammad Alta a povestit că a scăpat de incendiu printr-o fereastră spartă. Doi dintre colegii săi au murit, a spus el.

Clădire periculoasă

Pompierii au folosit o macara pentru a salva oamenii din clădirea carbonizată, au spus oficialii pompierilor. Serviciul de Pompieri din Bangladesh și directorul Apărării Civile, generalul de brigadă Main Uddin, a declarat că incendiul ar fi putut proveni dintr-o scurgere de gaz sau o sobă. „Era o clădire periculoasă, cu butelii de gaz la fiecare etaj, chiar și pe scări”, a spus el reporterilor.

Pompierii salvează oameni din incendiul mortal din 29 februarie 2024 (Mohammad Ponir Hossain/Reuters)
Pompierii salvează oameni din incendiul mortal din 29 februarie 2024 (Mohammad Ponir Hossain/Reuters)

O analiză a Bangladeshului arată că s-au mai petrecut tragedii din cauza incendiilor majore. În sectorul confecțiilor, un incendiu din 2012 și o clădire prăbușită în 2013 au ucis împreună peste 1.200 de muncitori. În alte industrii, care se ocupă în principal de economia internă în plină expansiune din Bangladesh, sute au murit în incendii în ultimii ani. Incendiile sunt frecvente în Dhaka, dens populată, care a cunoscut un avânt în construirea de clădiril noi. Acestea sunt adesea construite fără măsuri de siguranță adecvate. S-au produs incendii și explozii din cauza:

  • buteliilor de gaz,
  • aparatelor de aer condiționat,
  • cablajelor electrice defecte.

Citeşte şi: (VIDEO) Scene cutremurătoare la procesul criminalului din Botanică. „Nu suportam să văd oameni fericiți“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ovidiu Tender a scăpat de sechestrul pe avere

Curtea de Apel Bucureşti a dispus ridicarea sechestrului pe...

ȘTIRI GdS