12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCinci doljeni acuzați de trafic de droguri, la judecată

Cinci doljeni acuzați de trafic de droguri, la judecată

Tribunalul Dolj a început, cu o amânare, judecarea a cinci persoane din Dolj, acuzate de trafic de droguri de mare risc (cocaină). Patru dintre inculpați au fost deferiți justiției în stare de arest preventiv, iar unul se află în arest la domiciliu. Potrivit procurorilor DIICOT, cei cinci inculpaţi au procurat, deținut și vândut cocaină unor consumatori din județul Dolj, cu prețul de 450 de lei pentru o doză.

Anchetatorii au explicat că cei cinci inculpaţi din acest dosar au vândut cocaină unor consumatori din Dolj, în cursul anului 2023. Este vorba de patru bărbaţi şi o femeie, cu vârste între 21 și 29 de ani, din judeţul Dolj. Pe 9 octombrie 2023, oamenii legii au descins la domiciliile suspecţilor.

„În cadrul acțiunii, au fost puse în executare opt mandate de percheziţie domiciliară. Au fost descoperite şi ridicate cantităţi de cocaină, tablete având ca substanţă activă alprazolam, cântare de precizie, obiecte purtătoare de urme, 46 de cartuşe cu glonţ şi 7 telefoane mobile. În fapt, patru bărbaţi şi o femeie, cu vârste între 21 și 29 de ani, din judeţul Dolj, sunt bănuiţi că, pe parcursul anului 2023, acționând în baza aceleiași rezoluții infracționale, ar fi procurat, deținut și vândut cocaină unor consumatori din județul Dolj, cu prețul de 450 de lei pentru o doză”, au explicat oamenii legii.

Pe 10 octombrie 2023, patru dintre inculpaţi au fost arestaţi preventiv. Mandatele au fost emise de Tribunalul Dolj. Instanţa a respins propunerea de arestare formulată pe numele altui inculpat. Acesta din urmă a fost arestat preventiv pe 15 noiembrie, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Bărbatul a fost plasat în arest la domiciliu pe 5 ianuarie, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.

Pe 21 februarie, instanța a dispus menținerea măsurilor preventive față de cei cinci inculpați. Hotărârea instanței a fost contestată de trei dintre persoanele arestate la Curtea de Apel Craiova. Marți, pe 27 februarie, judecătorii au respins contestațiile ca nefondate.

Cinci doljeni acuzați de trafic de droguri, la judecată

Între timp, la sfârşitul lunii noiembrie, cei cinci inculpaţi au fost trimişi în judecată. În rechizitoriul întocmit, procurorii DIICOT au explicat că inculpații au vândut droguri și unui colaborator autorizat.

”Inculpatul (…), în perioada 01.06.2023-24.09.2023, în baza aceleiași rezoluții infracționale a procurat, deținut, pus în vânzare și vândut droguri de mare risc (cocaină) unor consumatori, precum și colaboratorului autorizat. S-a mai reţinut că inculpata (…), în perioada 01.06.2023–09.10.2023, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a procurat, deținut, pus în vânzare și vândut droguri de risc (alprazolam) și mare risc (cocaină) unor consumatori, precum și colaboratorului autorizat.”, se arată în rechizitoriu. Aceeași stare de fapt a fost reținută și în sarcina celorlalți trei inculpați.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. La începutul lunii februarie, dosarul a ieșit din procedura de cameră preliminară. Pe 21 februarie, la primul termen de judecată, instanța a dispus amânarea cauzei pentru data de 13 martie.

Citește și: Oltean arestat pentru exploatarea sexuală a unei minore de 15 ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS