13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj35 de șoferi au rămas fără permis pe drumurile din Dolj

35 de șoferi au rămas fără permis pe drumurile din Dolj

35 de șoferi au rămas fără carnet în urma unei acțiuni a polițiștilor doljeni e la Rutieră. Unul dintre ei a fost depistat și beat la volan.

În ultimele 48 de ore, polițiștii doljeni au acționat pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind folosite aparatele radar, aparatele etilotest şi aparatele drugtest, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau aleg să conducă vehicule sub influenţa alcoolului sau a substanţelor interzise.

Cu această ocazie, au fost legitimate și verificate peste 370 de persoane, fiind controlate și aproximativ 340 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 293 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 43.000 de lei.

Totodată, au fost reținute 35 de permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

Șofer cu permis suspendat și beat la volan

Depistat la volan sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive, având și permisul de conducere suspendat

În noaptea de 24 spre 25 februarie a.c., ora 03.35, poliţişti din cadrul Poliției Municipiului Calafat au depistat un tânăr de 26 de ani, din comuna Desa, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul de Centură, din municipiul Calafat.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Întrucât emana halena alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, tânărul fiind testat cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS