19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentValencia: Zece morți în incendiul devastator dintr-un bloc de apartamente

Valencia: Zece morți în incendiul devastator dintr-un bloc de apartamente

-

Poliţia din Valencia a găsit un al zecelea cadavru în blocul de apartamente devastat de un incendiu uriaş în al treilea oraş ca mărime din Spania, Valencia, au anunţat sâmbătă autorităţile, scrie Agerpres care citează Reuters.


Incendiul, alimentat de vânturi puternice, a izbucnit joi seara în districtul bogat El Campanar. Aproximativ 100 de supravieţuitori erau cazaţi în hoteluri vineri seara. Un minut de reculegere era programat pentru sâmbătă la Primăria din Valencia. Este a doua din cele trei zile oficiale de doliu decretate după incendiu.

Clădirea din Valencia avea 138 de apartamente

Serviciile de urgenţă au declarat că incendiul a început la etajul patru al unuia dintre turnuri, dar nu au oferit nicio cauză. Un magistrat local a deschis o anchetă cu privire la incendiu. Clădirea, care cuprinde două turnuri legate prin ceea ce dezvoltatorii săi au descris ca fiind un „lift panoramic”, a fost finalizată în 2008, au spus oficialii. Avea 138 de apartamente, conform ziarului El Pais.

Localnicii s-au mobilizat, donând haine, alimente şi medicamente pentru locuitorii supravieţuitori care şi-au pierdut toate bunurile în incendiu.

Citește și: Autoritățile ruse amenință că îl vor îngropa pe Navalnîi în perimetrul închisorii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:35

ȘTIRI GdS