17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutoritățile ruse amenință că îl vor îngropa pe Navalnîi în perimetrul închisorii

Autoritățile ruse amenință că îl vor îngropa pe Navalnîi în perimetrul închisorii

Autoritățile ruse amenință că îl vor îngropa pe Alexei Navalnîi pe teritoriul coloniei penitenciare în care a murit. Declarația a fost făcută de echipa liderului opoziției, acuzând anchetatorii că încearcă să impună o înmormântare secretă, potrivit AFP, citat de Hotnews.


„În urmă cu o oră, un anchetator a sunat-o pe mama lui Alexei și i-a dat un ultimatum. Fie ea este de acord cu o înmormântare secretă în termen de trei ore, fără o despărțire publică, fie Alexei va fi înmormântat în colonia penitenciară”, a declarat purtătoarea de cuvânt a defunctului lider al opoziției, Kira Iarmich, pe X (fostul Twitter).

Liudmila Navalnaia, mama liderului opoziţiei ruse, a acuzat joi autorităţile că au ameninţat-o. De asemenea, că vor să-i îngroape fiul în secret pentru ca susţinătorii lui Alexei Navalnîi să nu-şi poată lua rămas bun de la cel considerat „inamicul nr. 1 al preşedintelui Vladimir Putin”.

„În prezenţa mea, ei primesc ordine de la Kremlin sau de la aparatul central al Comitetului de anchetă. Acesta este instituţia judiciară din Rusia însărcinată cu anchetarea delictelor cele mai grave). Ei vor ca totul să se facă în secret, fără o ceremonie de adio. Vor să mă ducă la marginea cimitirului, la un mormânt proaspăt şi să spună: „Aici zace fiul tău! Nu sunt de acord cu asta. Vreau ca voi, cei care l-aţi iubit pe Alexei, să aveţi ocazia de a vă lua rămas bun. Pentru că moartea sa a fost o tragedie personală,”, a spus Liudmila Navalnaia într-o înregistrare video postată joi seara pe canalul Telegram al echipei lui Navalnîi.

Campanie pentru ca autorităţile ruse să predea familiei lui Navalnîi trupul acestuia

Aliaţii liderului opoziţiei ruse Alexei Navalnîi, mort în circumstanţe suspecte în urmă cu o săptămână într-o colonie penitenciară dincolo de Cercul Polar, au lansat o campanie pentru ca autorităţile să-i predea trupul cât mai repede posibil familiei sale, care acuză Kremlinul că plănuieşte să-l înmormânteze în secret pe opozantul rus, relatează EFE.

Citește și: Iulia Navalnaia îl acuză pe Putin că „a luat ostatic” trupul neînsuflețit al soțului ei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS