19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAgresor sexual, în arest preventiv pentru încă 30 de zile

Agresor sexual, în arest preventiv pentru încă 30 de zile

Judecătoria Craiova a dispus prelungirea mandatului de arestare emis pe numele unui bărbat de 35 de ani, recidivist, acuzat de comiterea infracţiunii de agresiune sexuală. Potrivit oamenilor legii, bărbatul a atins în zona intimă o femeie de 45 de ani. Incidentul a avut loc pe 21 ianuarie, într-un autobuz care circula pe strada Caracal din Craiova.

Poliţiştii doljeni au precizat că femeia a fost agresată într-un autobuz care circula pe strada Caracal din Craiova.
„În cursul zilei de 25 ianuarie, polițiștii au fost sesizați de către o femeie de 45 ani, din municipiul Craiova, cu privire la faptul că, în seara zilei de 21 ianuarie, ora 20.30, timp ce se afla într-un mijloc de transport în comun, pe strada Caracal din municipiul Craiova, ar fi fost atinsă în zona intimă de către o persoană necunoscută. În urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate de către polițiști, a fost identificat un bărbat de 35 de ani, din oraşul Balș, județul Olt, bănuit de comiterea faptei”, au explicat oamenii legii.

După ce a fost audiat, suspectul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore. Bărbatul de 35 de ani este acuzat de comiterea infracţiunii de agresiune sexuală. Pe 30 ianuarie, suspectul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Mandatul de arestare a fost emis de Judecătoria Craiova. La sfârşitul săptămânii trecute, instanţa a dispus prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă.

Şi-a atacat părinţii cu un satâr

Bărbatul de 35 de ani a fost acuzat că, pe 5 decembrie 2017, şi-a atacat părinţii cu un satâr. Anchetatorii au susţinut că, la data faptei, bărbatul era consumator de etnobotanice.
„Inculpatul a avut discuții cu mama sa, căreia i-a relatat că cineva intenționează să între peste ei în apartament și să ii agreseze, circumstanțe în care tatăl său observându-l agitat și cunoscând că este consumator de substanțe interzise, s-a deplasat în bucătărie, unde a ascuns o parte din obiectele ce puteau fi folosite ca și arme de către inculpat.

În momentul în care a revenit din bucătărie către holul apartamentului, a auzit-o pe soția sa țipând, ocazie cu care l-a observat pe inculpat lovind-o pe aceasta cu un satâr de bucătărie peste mâinile pe care le avea ridicate deasupra capului în scop de apărare. În aceste împrejurări, persoana vătămată a intervenit pentru aplanarea conflictului încercând să o salveze pe soția sa, ocazie cu care a fost și el lovit cu același obiect contondent, de 3 sau 4 ori în zona capului”, au susţinut anchetatorii.

Condamnat pentru tentativă de omor

Inculpatul a fost trimis în judecată în martie 2018, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. În mai 2018, Tribunalul Olt l-a condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare. În plus, instanţa l-a obligat pe inculpat să urmeze un tratament medical.

Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de inculpat la Curtea de Apel Craiova. În octombrie 2019, judecătorii i-au admis apelul şi a dispus reducerea pedepsei la 5 ani şi 6 luni de închisoare. Din pedeapsa primită a fost scăzută perioada petrecută de inculpat în arest preventiv (6 decembrie 2017 – 15 octombrie 2019). În august 2022, bărbatul a fost eliberat condiţionat printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS