19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSechestru pe banii ridicaţi de la un doljean acuzat de proxenetism

Sechestru pe banii ridicaţi de la un doljean acuzat de proxenetism

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus menţinerea sechestrului pe sumele de bani ridicate de la un bărbat de 31 de ani, din Calopăr, judecat pentru trafic de persoane şi proxenetism. Potrivit anchetatorilor, inculpatul a exploatat sexual şase tinere în Italia, Germania, Belgia, Elveția, Austria și Finlanda. Bărbatul ar fi obţinut de pe urma victimelor între 1.000 și 2.000 de euro pe zi. Incupatul a fost arestat preventiv pe 5 mai 2023, iar în august a fost deferit justiţiei.

Procurorii DIICOT au precizat că, pe 4 mai 2023, ofiţerii de combatere a criminalităţii organizate au descins la domiciliul inculpatului.
„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu un procuror din cadrul DIICOT, au documentat activitatea infracțională a unui tânăr de 31 de ani, din comuna Calopăr, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.

Astfel, la data de 4 mai, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința acestuia. Au fost ridicate înscrisuri, mijloace de probă și sume de bani. Din cercetări a reieșit că, din 2013 până în prezent, folosindu-se de metoda „lover boy”, iar, ulterior, prin exercitarea de acte de violență fizică și verbală, bărbatul ar fi exploatat sexual șase tinere, trei din județul Dolj, iar alte trei din București, Olt și Brăila.

Acesta le-ar fi determinat pe tinere să practice prostituţia stradală în Italia, precum și în cluburi și case de toleranță din Italia, Germania, Belgia, Elveția, Austria și Finlanda, sumele de bani astfel obținute, între 1.000 și 2.000 de euro pe zi, fiind însușite de bărbat”, au precizat anchetatorii.

Judecat pentru trafic de persoane şi proxenetism

Pe 4 mai 2023, după ce a fost audiat, inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore. O zi mai târziu, bărbatul a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile, pentru trafic de persoane şi proxenetism. Mandatul de arestare a fost emis de Tribunalul Dolj. În august, bărbatul a fost trimis în judecată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, iar la sfârşitul anului trecut a ieşit din procedura de cameră preliminară. Pe 6 februarie, la primul termen de judecată, instanţa a dispus amânarea cauzei pentru citarea părţilor vătămate.

Sechestru pe banii ridicaţi de la inculpat

Tot pe 6 februarie, judecătorii au dispus menţinerea sechestului pe sumele de bani care ar proveni din comiterea infracţiunilor.

„Menţine măsura sechestrului asigurător instituit prin ordonanţa nr. 200/D/P/2022 din 05.05.2023 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, asupra sumelor de 2.700 lei şi 2.750 euro ridicate de la inculpatul Z.C.”, a dispus instanţa. Hotărârea Tribunalului Dolj nu a fost contestată de inculpat.

Citeşte şi: Vânzător de canabis şi ecstasy, trimis în judecată de DIICOT

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS