22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentArderile necontrolate au pus pompierii pe jar în Vâlcea

Arderile necontrolate au pus pompierii pe jar în Vâlcea

ISU Vâlcea semnalează pericolul arderilor necontrolate, în condițiile în care în numai 24 de ore au fost recepționate 18 solicitari pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată în județ, prin 112. Apelurile au fost făcute pentru: 1 Rm. Vâlcea, 1 Glavile, 1 Bunești, 2 Fartatesti, 1 Stoilesti, 1 Bălcești, 1 Horezu, 1 Păușești, 1 Ladesti, 1 Crețeni, 1 Susani, 1 Scundu, 1 Ghioroiu, 1 Alunu, 1 Slătioara, 1 Gradiștea, 1 Stroești.

10 case protejate de intervenția pompierilor

În urma intervențiilor, au fost salvate 2 case la Bunești, 3 case si 4 anexe la Horezu, 5 case la Bălcești. Nicio gospodărie sau anexă nu a fost afectată și nu au existat victime.
Suprafața totală afectată de arderile necontrolate este de aproximativ 129,7 de hectare.

„Aceste arderi necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere, soldate uneori cu pierderi de vieţi omeneşti, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe drumurile publice, generată de acoperirea carosabilului cu cantităţi mari de fum.

De asemenea, nu este lipsit de importanţă efortul depus de personalul structurilor de intervenţie profesioniste pentru stingerea acestor arderi, efort care ar putea fi dirijat către intervenţia în alte situaţii în care cetăţenii se află în pericol”, transmite ISU, care menționează că în intervențiile mai sus menționate au fost implicați 74 de pompieri militari, 15 mijloace tehnice, iar din partea SVSU 90 de voluntari, o autospecială de stingere și un tractor.

CITEȘTE ȘI:

Trump nu ar proteja o țară NATO care nu plătește de Rusia. Casa Albă: Declarații „demente”

20 de ani de 112 în România. Câte apeluri au fost făcute în Dolj anul trecut

Explozie în București. Patru oameni au ajuns la spital

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS