20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi ani şi jumătate de închisoare pentru patru vieţi

Doi ani şi jumătate de închisoare pentru patru vieţi

-

Curtea de Apel Craiova a condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare un bărbat de 41 de ani, acuzat de ucidere din culpă. Iniţial, la Judecătoria Craiova, inculpatul primise o pedeapsă cu suspendare. Anchetatorii au reţinut că inculpatul a avut partea lui de vină în producerea unui accident soldat cu patru persoane decedate. Accidentul a avut loc pe 17 mai 2020, pe strada Râului din Craiova. Un taxi a fost lovit în plin de un BMW care circula pe Râului, pe drumul cu prioritate. În urma impactului au decedat taximetristul şi cei trei pasageri din autoturism, printre care şi un copil de şapte ani. Procurorii au stabilit că BMW-ul avea o viteză cum mult peste limita legală.

Accidentul în urma căruia și-au pierdut viața cele patru persoane a avut loc pe 17 mai 2020. Polițiștii au stabilit că șoferul unui taxi, un bărbat de 55 de ani, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism care circula pe strada Râului.
„Un bărbat de 55 de ani, din Craiova, care conducea un taxi pe strada Câmpia Izlaz, la intersecția cu strada Râului nu ar fi respectat semnificația indicatorului „Cedeaza Trecerea”. A fost lovit de un autoturism care circula pe strada Râului, condus de un bărbat de 38 de ani. Conducătorul taximetrului și o pasageră din taxi au decedat. Un minor de 7 ani și un bărbat, ambii din taxi, au fost transportați la spital”, au precizat atunci polițiștii doljeni.

În urma impactului a decedat pe loc șoferul de 55 de ani. Pe loc a murit și o femeie de 39 de ani, din Craiova, pasageră în taxi. În taxi se afla și copilul femeii, de 7 ani, dar și străbunicul copilului, un bărbat de 84 de ani. Cei doi au fost transportați în stare gravă la Spitalul de Urgență Craiova. Au decedat în seara zilei de 17 mai, din cauza leziunilor grave suferite.

BMW-ul avea peste 100 km/h în momentul impactului

Şoferul BMW-ului a fost deferit justiţiei în august 2022. Potrivit raportului de expertiză tehnică, autoturismul BMW avea o viteză de circa 106 de km/h, limita de viteză fiind de 50 de km/h.
„Inculpatul a pătruns în intersecţie cu o viteză dublă faţă de limita legală de 50 de km/h, respectiv 106 km/h, fără să supravegheze cu atenţie calea de rulare, fapt pentru care a afectat fluenţa şi siguranţa circulaţiei, prin intrarea în coliziune cu autoturismul marca Renault Fluence, care circula cu o viteză de circa 3 km/h”, au susţinut procurorii.
Aceştia din urmă au mai susţinut că ambii şoferi au fost responsabili pentru producerea accidentului.

„Se constată că accidentul a fost generat de către conducătorul autoturismului marca Renault, pentru că nu a respectat semnificația indicatorului de prioritate „Cedează trecerea”, dar și de către conducătorul autoturismului marca BMW, pentru că nu a supravegheat cu atenție calea de rulare și viteza de deplasare a autoturismului”, se mai arată în rechizitoriu.

Pedeapsă cu executare la Curtea de Apel Craiova

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova. Pe 19 septembrie 2023, Judecătoria Craiova l-a condamnat pe bărbatul de 41 de ani la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare. Instanţa a mai dispus ca inculpatul să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.
Judecătorii au admis în parte acţiunile civile formulate de rudele persoanelor decedate. Biroul Naţional Carte Verde din Irlanda a fost obligat să achite contravaloarea cheltuielilor de înmormântare şi pomenire pentru cele patru victime. Părţile civile au primit sume cuprinse între 25.000 de lei şi 37.500 euro drept daune morale.

Hotărârea Judecătoriei Craiova a fost atacată cu apel de părţile civile şi Biroul Naţional Carte Verde. Pe 25 ianuarie, Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat. Instanţa a dispus ca inculpatul să execute pedeapsa stabilită de Judecătoria Craiova. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ovidiu Tender a scăpat de sechestrul pe avere

Curtea de Apel Bucureşti a dispus ridicarea sechestrului pe...

ȘTIRI GdS