25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎnchisoare pe viaţă pentru crima din Grădina Botanică

Închisoare pe viaţă pentru crima din Grădina Botanică

Procesul în care un tânăr de 17 ani este judecat pentru uciderea unei copile de 14 ani şi rănirea unui tânăr de 19 ani a început ieri, cu o amânare. Cu acestă ocazie, prietenii şi colegii Melisei, tânăra ucisă, au venit la Tribunalul Dolj cu pancarte pe care au afişat diverse mesaje. Pe pancartele tinerilor se găseau mesaje precum: „Închisoare pe viaţă“, „Melis, un înger căzut la pământ, fără speranţă de scăpare, a fost tragic înfrânt de mâna unei fiare“. Inculpatul a fost deferit justiţiei pentru omor calificat, tentativă de omor calificat, portul şi folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Prietenii şi colegii Melisei au mers, ieri dimineaţă, în faţa Tribunalului Dolj. Au cerut închisoarea pe viaţă pentru tânărul acuzat de omor şi tentativă de omor. Şedinţa de judecată a început la ora 09.00 şi s-a încheiat după 30 de minute. Instanţa a dispus amânarea cauzei pentru data de 29 februarie, motivul fiind asigurarea continuităţii completului de judecată. După încheierea şedinţei de judecată, inculpatul a fost dus la Penitenciarul Craiova. Colegii şi prietenii copilei ucise au mers în Grădina Bitanică, unde au aprins lumânări. De acolo, tinerii s-au dus la Cimitirul Sineasca, la mormântul Melisei.

Crimă cu premeditare în Grădina Botanică

Tânărul de 17 ani, elev la Liceul Militar Craiova la data faptelor şi fiul unui poliţist din cadrul IPJ Dolj, a fost trimis în judecată în septembrie, anul trecut. În rechizitoriul întocmit, procurorii au explicat că inculpatul şi-a premeditat faptele.
„În data de 27.06.2023, în jurul orelor 16.00, în timp ce se afla în Grădina Botanică din Craiova, inculpatul F.M.A. a pus în aplicare hotărârea infracțională de a ucide, înjunghiind de mai multe ori cu un cuţit, în zone vitale atât pe victima L.M.M., provocând decesul acesteia, cât şi pe persoana vătămată B.E., acesteia producându-i leziuni traumatice ce au necesitat 40 zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei.

La stabilirea încadrării juridica a fost reţinută circumstanța agravantă, premeditarea, având în vedere că inculpatul F.M.A. a luat hotărârea de a ucide înainte de a pleca de acasă, sens în care s-a pregătit, înarmându-se cu un cuţit şi luând asupra sa obiecte apte a nu fi identificat, apoi a reflectat asupra modului, a împrejurărilor, a locului şi a momentului de săvârşire a faptelor”, au precizat anchetatorii.

Şi-a ales victimele la întâmplare

În urma anchetei s-a mai stabilit că agresorul nu-i cunoştea pe cei doi tineri.

„Chiar dacă inculpatul nu cunoştea cele două victime, din modul în care acesta a acţionat, rezultă că a plecat de acasă cu intenţia clară de a ucide pe cineva, rămânându-i doar să-şi aleagă victimele în funcţie de împrejurări şi să acţioneze la momentul oportun”, au mai precizat procurorii.

Pe 28 iunie 2023, inculpatul de 17 ani a fost arestat preventiv. Marţi, pe 30 ianuarie, Tribunalul Dolj a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de inculpat. Acesta este acuzat de omor calificat, tentativă de omor calificat, port şi folosirea fără drept de obiecte periculoase. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj pe 15 septebrie. În dosar s-au constituit părţi civile rudele victimelor. Părinţii inculpatului minor sunt părţi responsabile civilmente.

Citeşte şi: Pedeapsă de 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru uciderea unui pieton

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS