14.2 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Bijuterii și monede contrafăcute date la amanet. Opt persoane, reținute

(VIDEO) Bijuterii și monede contrafăcute date la amanet. Opt persoane, reținute

-

Opt persoane suspectate că ar fi înșelat cu bijuterii false mai multe case de amanet au fost reținute în urma unor percheziții în cinci județe și în Capitală.

Mai bine de doi ani, suspecții ar fi dus la case de amanet din:

  • Argeș,
  • Dâmbovița,
  • Prahova,
  • Caraș-Severin,
  • Constanța bijuterii și monede din metale comune, dar acoperite cu un strat gros de aur.

Prejudiciul ar fi de aproximativ două milioane de lei, potrivit Poliției Române.

Pentru a le distrage atenția angajaților de la casele de amanet, membrii rețelei se luau la ceartă și făceau gălăgie în timpul tranzacției.

Abia când vedeau că bijuteriile rămân nerevendicate și le verificau atent, angajații caselor de amanet își dădeau seama că au fost înșelați.

Metodele convenționale de verificare utilizate de operatorii caselor de amanet nu ar fi putut descoperi falsul, întrucât obiectele ar fi fost minuțios lucrate și ar fi avut un înveliș consistent din aur. De asemenea, pe durata procedurii de introducere în regim de amanet a bijuteriilor și monedelor contrafăcute, persoanele cercetate ar fi manifestat un comportament menit să distragă atenția angajaților pentru ca verificarea autenticității bunurilor să fie superficială. 

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate:

  • bijuterii susceptibile a fi contrafăcute,
  • telefoane mobile,
  • documente cu valoare probatorie,
  • sume de bani,
  • alte mijloace de probă. 

14 persoane au fost conduse, ieri, la sediile Poliției Române și D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, pentru audieri. Dintre acestea au fost reținute.

Citește și: Percheziții DNA la șeful CJ Prahova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Minor judecat în mai multe dosare penale, condamnat pentru...

Judecătoria Craiova a dispus internarea într-un centru de detenţie pe o perioadă de 3 ani a unui minor de 17 ani, din Craiova, recidivist, acuzat de furt calificat. În acest dosar, minorul a fost acuzat că a încercat să fure dintr-un magazin şi a sustras două maşini de tuns dintr-o frizerie. Numai în 2023, acelaşi minor a fost deferit justiţiei în alte şase dosare penale. În toate dosarele este acuzat de comiterea a zeci de infracţiuni de furt calificat, cele mai multe fiind spargeri de autoturisme şi magazine.

ȘTIRI GdS