13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPercheziții DNA la șeful CJ Prahova

Percheziții DNA la șeful CJ Prahova

Procurorii DNA au efectuat, azi dimineață, 16 percheziții la domiciliul președintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, și la membri ai familiei acestuia.

Potrivit unor surse, Dumitrescu este suspectat de luare de mită și fals în declarații alături de alte persoane. Sursele au precizat ca mita era încasată de Dumitrescu prin intermediul Angelicăi Lambrea, sora sa. DNA ar viza modul de acordare al contractului pentru centura din Mizil.

După percheziții, Iulian Dumitrescu va fi dus la sediul DNA pentru audieri.

Iulian Dumitrescu este unul dintre cei patru prim-vicepreședinți ai PNL. În 2021, a fost unul dintre principalii pretendenți din PNL pentru a prelua Ministerul Transporturilor în Guvernul Ciucă.

De precizat că Iulian Dumitrescu și senatorul liberal George Stângă au fost înregistrați de DNA în biroul lui Cătălin Drulă, atunci ministru al Transporturilor, căruia îi cereau să îi păstreze în funcție pe șefii Asociației Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare și Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați.

Iulian Dumitrescu are trei mandate de senator la activ (din 2012 până în 2024). Este președinte al Consiliului Județean Prahova și al PNL Prahova.

Citește și: Patru răniți, printre care și un copil de 6 ani, răniți într-un accident pe DN14

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS