10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBărbat rănit grav în județul Vâlcea. A fost adus cu elicopterul la UPU Craiova

Bărbat rănit grav în județul Vâlcea. A fost adus cu elicopterul la UPU Craiova

Un bărbat de 46 de ani a fost rănit grav, în timpul unui accident care a avut loc în localitatea vâlceană Stănești. Din primele informații, acesta era pieton, iar o mașină l-a lovit. Bărbatul a fost rănit grav și a fost nevoie de intervenția elicopterului SMURD. Victima a fost transportată la UPU a SCJU Craiova.

„Pompierii militari vâlceni au fost solicitați, în data de 27 ianuarie, pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și de prim-ajutor, la un accident rutier produs pe raza localității Stănești. La locul evenimentului s-au deplasat de urgență forțe din cadrul Gărzii de Pompieri Măciuca, cu o ambulanță SMURD, precum și o ambulanță aparținând SAJ.

Salvatorii sosiți la locul producerii evenimentului rutier au constatat că în evenimentul rutier au fost implicați un autoturism și un pieton. Acesta era inconștient. Bărbatul prezenta traumatism cranio-cerebral și intrase în stop cardio-repirator. A fost solicitat sprijin aerian. S-a reușit stabilizarea victimei de către echipajele medicale prezente la fața locului. Acestea au aplicat cu succes manevrele de resuscitare. Ulterior, elicopterul SMURD l-a transportat pe bărbat la UPU Craiova”, au transmis pompierii din județul Vâlcea.

Ce spune poliția

„La data de 27 ianuarie, polițiștii au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, soldat cu rănirea unei persoane. Din verificările preliminare efectuate, s-a stabilit că, în timp ce conducea o autoutilitară pe DJ 643 B, în localitatea Stănești, un bărbat de 27 de ani, din localitatea Vaideeni, din cauze care urmează să fie stabilite în urma cercetărilor, ar fi surprins și accidentat un bărbat care se deplasa pe partea carosabilă. În urma impactului, a rezultat rănirea gravă unui bărbat de 46 de ani. Acesta este din localitatea Stănești. A fost fost preluat de un elicopter SMURD pentru a fi transportat la spital. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a transmis IPJ Vâlcea.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier.

Citește și: Mehedinți: S-a răsturnat cu mașina între Devesel și Scăpău

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS