12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTânăr din Craiova, mort în arestul IPJ Dolj

Tânăr din Craiova, mort în arestul IPJ Dolj

Un craiovean de 28 de ani, arestat preventiv pentru tâlhărie calificată, şi-a găsit sfârşitul într-o cameră de detenţie din arestul IPJ Dolj. Potrivit oamenilor legii, tânărul a fost găsit spânzurat. S-ar fi spânzurat cu cablul unui telefon fix, susţin surse judiciare. Cu numai 40 de minute înainte, pe drum către arest, tânărul ar fi încercat să evadeze. A sărit din maşina de poliţie, însă a fost prins de poliţişti.

Craioveanul de 28 de ani a fost reţinut de poliţişti în seara zilei de 11 ianuarie. A fost acuzat de tâlhărie şi furt calificat. Şi asta pentru că ar fi tâlhărit un taximetrist, căruia i-a furat maşina.

„În seara zilei de 10 ianuarie, în jurul orei 22.18, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, un bărbat, de 34 de ani, din municipiul Craiova ar fi fost agresat fizic de o persoană necunoscută, fiindu-i sustras şi autoturismul acestuia folosit în regim de taxi. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului l-au identificat pe bărbatul de 34 de ani, stabilindu-se că o persoană necunoscută l-ar fi agresat fizic şi extras din autoturism, pe care ulterior l-a sustras. Autoturismul a fost abandonat pe o stradă din municipiului Craiova”, au explicat oamenii legii. Pe 11 ianuarie, poliţiştii au identificat un craiovean de 28 de ani, suspectat de comiterea faptelor.
Ulterior, suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru tâlhărie calificată şi furt calificat. Tot pe 11 ianuarie, tânărul a fost încarcerat în arestul IPJ Dolj.

Arestat preventiv pentru tâlhărie

Vineri, pe 12 ianuarie, bărbatul a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. La ora 19.00, instanţa a dispus arestarea inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.
„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului I.S., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 12.01.2024 până la data de 10.02.2024, inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărător din oficiu, de luare a măsurii arestului la domiciliu(…). Pronunţată în camera de consiliu, azi, 12 ianuarie 2024, ora 19.00”, a dispus instanţa.

Tânăr din Craiova, găsit spânzurat în arestul IPJ Dolj

După o oră, în drum către arest, acelaşi tânăr ar fi încercat să evadeze. Mai exact, tânărul a sărit din autospeciala de poliţie, în mers. A fost prins imediat de către polițiști și încarcerat. Pe numele tânărului a fost întocmit un alt dosar penal, unul pentru tentativă de evadare. După mai puţin de o oră, tânărul şi-a pus capăt zilelor, după cum au precizat poliţiştii doljeni.

„În jurul orei 20.43, polițiștii Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Dolj s-au sesizat cu privire la faptul că tânărul a fost găsit spânzurat. Polițiștii au început imediat manevrele de resuscitare, la fața locului fiind solicitată o ambulanță. Și după sosirea cadrelor medicale a fost continuată resuscitarea, din nefericire fiind constatat decesul tânărului. Cercetările au fost preluate de către un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor”, au transmis reprezentanţii IPJ Dolj.

Incident asemănător şi în arestul IPJ Galaţi

La sfâşitul lunii aprilie 2023, un incident asemănător a avut loc în arestul IPJ Galaţi. Un bărbat de 43 de ani, din Galați, a fost găsit decedat în camera de deținere. Bărbatul s-a spânzurat cu cablul telefonului fix din încăpere. Bărbatul fusese arestat pe 29 aprilie, pentru tentativă de viol asupra unei minore de 14 ani. A fost găsit decedat în dimineaţa zilei de 30 aprilie, în arestul IPJ Galaţi.
„Poliţiştii Secţiei 2 Galaţi, care au efectuat cercetarea la faţa locului, au stabilit că persoana în cauză se afla singură în camera de detenţie. În data de 30 aprilie, în intervalul orar 04.00 – 05.15, s-a autoştrangulat, folosind cablul telefonului fix”, au susţinut poliţiştii.

Citeşte şi: Şofer reţinut după o altercaţie produsă în trafic, în Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS