13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţist cu firmă de transport, trimis în judecată de procurorii DNA

Poliţist cu firmă de transport, trimis în judecată de procurorii DNA

Procurorii DNA din Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui poliţist din cadrul IPJ Dolj, acuzat de efectuarea de operațiuni financiare sau acte de comerț, incompatibile cu funcția. Potrivit anchetatorilor, este vorba de un ofiţer din cadrul Serviciului Rutier Dolj la data faptelor.

Anchetatorii au explicat că inculpatul a administrat o firmă de transport prin intermediul căreia a făcut mai multe operaţiuni financiare.

„În perioada ianuarie 2022 – februarie 2023, inculpatul G.F., în calitatea menționată mai sus, în scopul obținerii pentru sine a unor foloase materiale necuvenite, ar fi efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, constând în administrarea unei societăți comerciale ce avea ca obiect efectuarea transportului rutier de mărfuri, activitate incompatibilă cu funcția deținută, respectiv cu statutul polițistului. Concret, în contextul menționat mai sus, inculpatul ar fi încheiat un număr de 149 tranzacții comerciale cu mai multe persoane juridice și fizice, obținând un folos necuvenit în cuantum total de 334.009 lei”, au precizat anchetatorii.

Aceştia din urmă au dispus instituirea sechestrului asupra sumei de 340.000 lei, depusă de inculpat la o unitate bancară. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj în decembrie 2023, urmând să intre în procedură de cameră preliminară.

Citeşte şi: Patru vânzători de cocaină, în arest preventiv

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS