12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPatru vânzători de cocaină, în arest preventiv

Patru vânzători de cocaină, în arest preventiv

Tribunalul Dolj a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de patru doljeni, deferiţi justiţiei pentru trafic de droguri de mare risc. Un alt inculpat din dosar a fost plasat în arest la domiciliu. Potrivit procurorilor DIICOT, cei cinci inculpaţi au procurat, deținut și vândut cocaină unor consumatori din județul Dolj, cu prețul de 450 de lei pentru o doză.

Anchetatorii au explicat că cei cinci inculpaţi din acest dosar au vândut cocaină unor consumatori din Dolj, în cursul anului 2023. Este vorba de patru bărbaţi şi o femeie, cu vârste între 21 și 29 de ani, din judeţul Dolj. Pe 9 octombrie 2023, oamenii legii au descins la domiciliile suspecţilor.

„În cadrul acțiunii, au fost puse în executare opt mandate de percheziţie domiciliară. Au fost descoperite şi ridicate cantităţi de cocaină, tablete având ca substanţă activă alprazolam, cântare de precizie, obiecte purtătoare de urme, 46 de cartuşe cu glonţ şi 7 telefoane mobile. În fapt, patru bărbaţi şi o femeie, cu vârste între 21 și 29 de ani, din judeţul Dolj, sunt bănuiţi că, pe parcursul anului 2023, acționând în baza aceleiași rezoluții infracționale, ar fi procurat, deținut și vândut cocaină unor consumatori din județul Dolj, cu prețul de 450 de lei pentru o doză”, au explicat oamenii legii.

Pe 10 octombrie, patru dintre inculpaţi au fost arestaţi preventiv. Mandatele au fost emise de Tribunalul Dolj. Instanţa a respins propunerea de arestare formulată pe numele altui inculpat. Acesta din urmă a fost arestat preventiv pe 15 noiembrie, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Patru vânzători de cocaină, în arest

Pe 5 ianuarie, Tribunalul Dolj a dispus plasarea în arest la domiciliu a bărbatului arestat pe 15 noiembrie. Instanţa a dispus ca ceilalţi patru inculpaţi să rămână în continuare în arest preventiv. Hotărârea instanţei a fost contestată de inculpaţii arestaţi la Curtea de Apel Craiova. Joi, pe 11 ianuarie, Curtea de Apel Craiova le-a respins contestaţiile ca nefondate. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Între timp, la sfârşitul lunii noiembrie, cei cinci inculpaţi au fost trimişi în judecată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Tot pe 5 ianuarie, judecătorul de cameră preliminară a respins cererile şi excepţiile invocate de inculpaţi şi a dispus începerea judecăţii cauzei. Hotărârea instanţei nu a fost contestată.

Citeşte şi: Bărbatul care şi-a ucis tatăl cu un topor, condamnat cu executare la apel

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS