12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Un mort și trei răniți într-o avalanșă în stațiunea de schi Palisades Tahoe

(VIDEO) Un mort și trei răniți într-o avalanșă în stațiunea de schi Palisades Tahoe

-

O persoană a murit și alte trei au fost rănite în urma unei avalanșe care a lovit zona Lacului Tahoe miercuri dimineață, au confirmat autoritățile.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Placer Sgt. David Smith a declarat pentru USA TODAY că eforturile de căutare s-au încheiat, după ce oficialii au fost forțați să închidă Palisades Tahoe, o stațiune de schi aflată la peste 100 de mile nord de Sacramento pentru a căuta victime și supraviețuitori.

„Un schior de sex masculin a suferit răni mortale și a fost declarat decedat de către Spitalul Tahoe Forest. Alți trei schiori au suferit răni care nu le-au pus viața în pericol și au fost eliberați după tratamentul inițial”, potrivit unui comunicat emis de Palisades Tahoe.

Avalanșa din Palisades a fost raportată miercuri în jurul orei 9:30 (ora locală).

Peste 100 de membri ai personalului Palisades Tahoe și civili au participat la operațiunea de căutare și salvare. Unele dintre instrumentele folosite în căutarea de miercuri au inclus:

  • emițătoare-receptoare de avalanșă,
  • sonde,
  • tehnologia RECCO Rescue System,
  • echipe de câini de salvare a avalanșelor, se arată într-un comunicat.

Nu au fost raportate alte persoane dispărute.

Cauza avalanșei este încă în curs de investigare, potrivit comunicatului stațiunii de schi. Muntele va rămâne închis pentru restul zilei. Câmpul de resturi de avalanșă are aproximativ 45 de metri lățime, 137 de metri lungime și 3 metri adâncime, potrivit Biroului șerifului.

Ciește și:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Flacăra olimpică a ajuns în Franța, în portul...

Flacăra olimpică a ajuns în Franța, în portul de...

ȘTIRI GdS