20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Atac la o școală din Iowa. Șase oameni împușcați, unul mortal

(VIDEO) Atac la o școală din Iowa. Șase oameni împușcați, unul mortal

-

Un adolescent a împușcat șase oameni, unul dintre ei mortal, într-un liceu din statul american Iowa, ieri, în prima zi de după vacanță. Tânărul și-a luat viața, a spus poliția, potrivit BBC.

Un dispozitiv exploziv improvizat „destul de rudimentar” a fost găsit de anchetatori la liceul Perry, a spus poliția.

Cinci dintre cei împușcați erau elevi, iar unul este administrator de școală. Elevul care a murit era în clasa a șasea.

Rapoartele despre un trăgător activ au venit la 07:37, ora locală (13:37 GMT), iar primul ofițer a ajuns la fața locului în câteva minute, a spus poliția.

Directorul adjunct al Diviziei de Investigații Criminale din Iowa, Mitch Mortvedt, a spus că ofițerii care au răspuns la fața locului l-au găsit rapid pe suspect cu o rană auto-provocată prin împușcare. Suspectul a fost identificat ulterior drept Dylan Butler, de 17 ani.

El era înarmat cu o pușcă cu acțiune cu pompă și o armă de mână de calibru mic, potrivit poliției. Mortvedt a mai spus că suspectul a „făcut o serie de postări pe rețelele sociale în jurul momentului împușcăturii”. Dintre răniți, unul era într-o stare critică și patru erau stabili, a adăugat Mortvedt. La începutul zilei, șeriful din comitatul Dallas, Adam Infante, le-a spus reporterilor că, fiind devreme, „din fericire, erau foarte puțini studenți și profesori în clădire. Asta cred că a contribuit la un număr nai mic de victime”.

Nu se cunoaște motivul

Lori Meinecke, o profesoară de la liceul Perry, a declarat că a auzit aproximativ șase până la șapte împușcături în acea perioadă. Liceul a fost eliberat în jurul orei locale 08:25. Un post de televiziune local a vorbit cu Kevin Shelley, un părinte al unui tânăr de 15 ani, care a spus că fiul său a fost împușcat pe hol, dar că va supraviețui. Fiul lui Shelley i-a spus că a fost lovit în spate și i-a zdrobit brațul înainte de a alerga într-o sală de clasă pentru a căuta adăpost cu colegii săi.

Au răspuns agenții Biroului Federal de Investigații (FBI) și Biroul pentru Alcool, Tutun, Arme de Foc și Explozivi (ATF). Departamentul de Investigații Criminale din Iowa conducea ancheta. „Este îngrozitor”, a declarat Linda Andorf, președintele consiliului de administrație al districtului școlar comunitar Perry. „Este imposibil de înțeles de ce se întâmplă așa ceva. Suntem alături de victime și de familiile acestora”, a spus guvernatorul Iowa, Kim Reynolds.

Președintele american Joe Biden a fost informat despre împușcătură și a luat legătura cu biroul guvernatorului Reynold, potrivit Casei Albe. Orașul Perry are mai puțin de 10.000 de locuitori și se află la aproximativ 40 de mile (64 km) nord-vest de capitala Iowa, Des Moines.

Poliția cercetează pentru a afla care a fost motivul atacului. Apropiați ai adolescentului au susțonut că acesta a fost supus unor abuzuri,

Citește și: Craiova: Taxele și impozitele locale se pot plăti începând de luni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ce program are RAT Craiova de Sărbătorile Pascale

R.A.T. SRL Craiova aduce la cunoştinţa călătorilor programul de...

ȘTIRI GdS