13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment„Blade Runner” Pistorius urmează să fie eliberat la 11 ani după uciderea iubitei

„Blade Runner” Pistorius urmează să fie eliberat la 11 ani după uciderea iubitei

Fostul star paralimpic Oscar Pistorius va ieşi din închisoare vineri, el urmând să fie eliberat condiţionat la aproape 11 ani după ce şi-a ucis iubita, Reeva Steenkamp, potrivit Reuters.

Pistorius – supranumit „Blade Runner” pentru picioarele sale protetice din fibră de carbon – a împușcat modelul de 29 de ani prin ușa unei băi încuiate de Ziua Îndrăgostiților în 2013. El a spus în repetate rânduri că a confundat-o pe Steenkamp cu un intrus când a tras patru focuri în baie din casa sa din Pretoria. El a făcut mai multe apeluri împotriva condamnării sale pe această bază.

Pistorius, acum în vârstă de 37 de ani, a petrecut aproximativ opt ani și jumătate în închisoare, precum și șapte luni în arest la domiciliu înainte de a fi condamnat pentru crimă. O comisie pentru eliberare condiționată în noiembrie a decis că ar putea fi eliberat după ce a terminat mai mult de jumătate din pedeapsă.

Pistorius monitorizat până în decembrie 2029

Într-o declarație împărtășită vineri de avocatul familiei Steenkamp, ​​mama lui Reeva, June, a spus: „Nu poate fi niciodată dreptate dacă persoana iubită nu se întoarce niciodată și nicio perioadă de timp nu o va aduce pe Reeva înapoi”.

„Noi, cei care rămânem în urmă, suntem cei care executăm o închisoare pe viață”, a spus June Steenkamp. Ea a ​​adăugat că singura ei dorință este să i se permită să trăiască în pace după eliberarea condiționată a lui Pistorius. Un funcționar de monitorizare îl va supraveghea pe sportiv până la expirarea sentinței sale în decembrie 2029. Pistorius va trebui să-l informeze dacă se angajează sau se mută la o nouă adresă. De asemenea, i se cere să continue terapia pentru gestionarea furiei și să participe la sesiuni despre violența bazată pe gen. Aceste măsuri fac parte din condițiile de eliberare, a spus familia Steenkamp.

Citește și: (VIDEO) Atac la o școală din Iowa. Șase oameni împușcați, unul mortal

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS