12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentToţi cei trei inculpaţi din dosarul Ferma Dacilor contestă mandatele de arestare

Toţi cei trei inculpaţi din dosarul Ferma Dacilor contestă mandatele de arestare

Toţi cei trei inculpaţi din dosarul Ferma Dacilor care au primit mandate de arestare, miercuri seară, au contestat deciziile. Omul de afaceri Cornel Dinicu, cel care administra în fapt complexul turistic, se află în arest preventiv, în timp ce administratorii din documente sunt arestaţi la domiciliu.

Între timp, referatul întocmit de procurori cu declaraţiile martorilor începe să contureze tabloul tragediei. Focul s-ar fi aprins de la instalaţia electrică. Şirul lung de nereguli şi improvizaţii nu le-a lăsat victimelor nicio şansă să se salveze, conform observatornews.ro.

Conform portalului instanţelor de judecată, Cornel Dinicu, arestat preventiv pentru 30 de zile, dar şi Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie, care au primit arest la domiciliu, au contestat aceste măsuri. Cei trei sunt acuzaţi de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru.

„Din data de 03.01.2024, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de trei persoane fizice, respectiv faţă de un administrator statutar şi doi administratori în fapt ai societăţii comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

(…) Faţă de acestea, în cursul zilei de azi, procurorul de caz a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, în sarcina acestora reţinându-se, în esenţă, următoarele: în perioada 2016 – 26.12.2023, cele trei persoane au desfăşurat în mod convergent şi sistematic demersuri în realizarea obiectului de activitate al persoanei juridice, prin încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea activităţii de „cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată”, desfăşurate la sediul social din comuna Tohani, sat Tohani, judeţul Prahova”, a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Construcţia corpului principal de clădire a fost executată în regie proprie

Construcţia corpului principal de clădire, care include restaurant, bucătărie şi spaţii de cazare la parter şi mansardă, a fost executată în regie proprie, fără obţinerea avizelor şi autorizaţiei de construire. Demersurile şi măsurile dispuse pentru „intrarea în legalitate” au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale, respectiv ale Legii nr. 50/1991 republicată privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi ale Legii nr. 10/1995 republicată privind calitatea în construcţii, arată anchetatorii.

Citeşte şi: Bilanţul cutremurului din Japonia a juns la 100 de morţi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS