21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBilanţul cutremurului din Japonia a ajuns la 84 de morţi şi 79 de dispăruţi

Bilanţul cutremurului din Japonia a ajuns la 84 de morţi şi 79 de dispăruţi

Bilanţul cutremurului care a lovit coasta de vest a Japoniei în ziua de Anul Nou a ajuns joi la la 84 de morţi şi 79 de dispăruţi. Căutarea supravieţuitorilor sub clădirile prăbuşite continuă, iar zeci de mii de persoane evacuate aşteaptă ajutoare, scrie News.ro.

Toate decesele provocate de cutremurul cu magnitudinea 7,6 au fost raportate în prefectura Ishikawa, unde se află peninsula Noto, cea mai grav afectată. Peste 33.000 de persoane şi-au părăsit locuinţele, iar aproximativ 100.000 de case nu au alimentare cu apă, potrivit guvernului local.

Mii de salvatori au alergat contra cronometru pentru a elibera multe alte persoane încă prinse sub dărâmături, pe fondul temperaturilor scăzute şi al ploilor abundente. Drumurile inpracticabile şi locaţia îndepărtată a celor mai afectate zone au îngreunat eforturile de salvare.

     

Amploarea pagubelor şi numărul victimelor sunt încă neclare la trei zile de la cutremur, cel mai grav din Japonia, cel puţin din 2016 încoace. Aproape 600 de cutremure continuă să lovească peninsula, ceea ce ridică temeri legate de alunecări de teren şi de deteriorarea în continuare a infrastructurii.   

Guvernul japonez a deschis o rută maritimă pentru a livra ajutoare, iar unele camioane mari au putut ajunge acum în unele dintre zonele cele mai îndepărtate, a declarat premierul Fumio Kishida, într-o conferinţă de presă, miercuri, după o reuniune naţională de răspuns la dezastre.

Citeşte şi: Magistrații au constatat prescrierea faptelor în dosarul de înșelăciune al fostei șefe de la Oncologie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS