13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMagistrații au constatat prescrierea faptelor în dosarul de înșelăciune al fostei șefe de la Oncologie

Magistrații au constatat prescrierea faptelor în dosarul de înșelăciune al fostei șefe de la Oncologie

Mariana Găvănescu, fosta șefă a Secției Oncologie, din Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, a scăpat pentru moment de dosarul de înșelăciune în care era judecată. Magistrații de la Judecătoria Târgu Jiu au constatat că faptele de care este acuzată doctorița s-au prescris. S-a dispus încetarea procesului. Decizia poate fi însă contestată.

De amintit că Judecătoria Târgu Jiu a dispus în 2021 condamnarea medicului Mariana Găvănescu la 1 an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru comiterea a 12 infracțiuni de complicitate la înșelăciune.

Soțul său, Victor Găvănescu, a primit o pedeapsă de 2 ani, tot cu amânarea aplicării pedepsei, pentru 74 de fapte de înșelăciune și 196 de fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Executarea pedepselor a fost înlocuită cu un termen de supraveghere de 2 ani.

Judecătoria Târgu Jiu a decis desființarea a 196 de înscrisuri folosite de medic pentru a emite documente de îngrijire medicală fictive.

Judecătorii au dispus ca Mariana Găvănescu să suporte în solidar cu soțul său despăgubirea Casei de Sănătate cu aproape 10.000 de lei. În același timp, Victor Găvănescu trebuia să plătească despăgubiri de aproape 180.000 de lei, cu dobânda aferentă.

Instanța a menținut sechestrul asigurătoriu pe proprietățile pe care cei doi soți le au la Târgu Jiu și Bălești.

Mariana Găvănescu ar fi beneficiat de decontarea, pe cabinetul deținut și deschis pe numele soțului, a unor servicii medicale care nu ar fi fost prestate în totalitate. Dosarul a ajuns în 2001 la Curtea de Apel din Craiova, care a cerut rejucarea cauzei. Acum, la rejudecare, a fost constatată prescrierea faptelor.

Citeşte şi: Un bărbat şi un bebeluş, răniţi după ce un şofer nu a acordat prioritate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS