10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn bărbat care a violat o fată de 12 ani, pus în libertate după ce a fost reținut. Între timp, fata a născut

Un bărbat care a violat o fată de 12 ani, pus în libertate după ce a fost reținut. Între timp, fata a născut

Un bărbat reţinut pentru violarea fetei de 12 ani a concubinei sale a fost lăsat să plece acasă de către procurorii Parchetului Marghita. Aceştia nu au solicitat arestarea lui pe motiv că aşteaptă dovada experţilor că fata nu şi-a dat consimţământul pentru a întreţine relaţii sexuale cu bărbatul, potrivit Bihoreanul.

Publicația locală scrie că acest caz i-a fost semnalat de către surse din comuna Spinuş, unde fata de 12 ani locuieşte împreună cu mama, cu fratele ei geamăn şi cu o soră, în casa concubinului mamei.

„Vânzătoarele de la magazinul din sat au văzut-o, în primăvară, că îi creşte burtica şi au anunţat-o pe asistenta socială din Primărie. La şcoală, fetiţa a fost chemată să spună ce s-a întâmplat, dar n-a vrut să zică nimic. A fost dusă la spital, acolo s-a stabilit că era însărcinată în cinci luni şi a fost anunţată Poliţia”, a spus sursa citată de Bihoreanul.

Audiat de poliţistul din comună, tatăl vitreg al fetei a negat. Între timp, fata a născut.

Bărbat lăsat în libertatea. Care este explicaţia procurorilor

Parchetul Judecătoriei Marghita a fost sesizat din vară despre acest caz, iar joi, când procurorii au primit rezultatul testului ADN, bărbatul a fost reţinut pentru 24 ore şi pus sub urmărire penală pentru act sexual cu un minor, nu pentru viol, mai scrie Bihoreanul. Vineri, bărbatul a fost pus în libertate.

„Până nu avem negru pe alb dovada faptului că fetiţa nu şi-a dat consimţământul pentru actul sexual, nu este oportun să solicităm măsuri preventive (…)

A fost sesizată DGASPC. Fetiţa şi copilul ei au fost preluaţi şi sunt într-un centru de primire a minorilor abuzaţi”, a declarat pentru Bihoreanul. procurorul Alexandru Lup, purtătorul de cuvânt al Parchetului Marghita.

Întrebat dacă hotărârea de a-l lăsa liber pe bărbat are legătură cu protestul din justiţie, reprezentantul Parchetului na spus: „Putem lua în calcul şi chestia asta (…) Urmează să facem acea expertiză şi, în funcţie de rezultat, vom solicita măsuri preventive”.

CITEŞTE ŞI: Se deschide încă un tronson de pe Drumul Expres Craiova – Pitești: Lotul 3, gata de inaugurare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS