16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrei tinere din Podari au fabricat un furt. Sunt cercetate pentru inducerea în eroare a organelor judiciare

Trei tinere din Podari au fabricat un furt. Sunt cercetate pentru inducerea în eroare a organelor judiciare

Trei tinere din comuna Podari sunt cercetate pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.

Ieri, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Craiova au fost sesizaţi de către o tânără de 19 ani, din comuna Podari, despre un furt.

Tânăra era angajată a unei societăţi comerciale cu specific jocuri de noroc, situată pe strada Piaţa Gării, din municipiu. Ea a susținut, că, în jurul orei 5.00, persoane necunoscute i-ar fi smuls de la brâu, fără a exercita alte acte de violență, borseta în care avea suma de aprox 7.000 de lei. Bani erau proveniți din încasări.

Tot ieri, s-a reuşit identificarea prezumtivilor autori, respectiv, două tinere de 22 şi 15 ani, din comuna Podari. Asupra acestora găsindu-se borseta în care se afla suma de 7.260 de lei.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că, pe 9 decembrie, tânăra de 19 ani a jucat la aparatele de jocuri electronice tip slot-machine, prilej cu care a pierdut suma de 6.829 de lei.

Pentru a justifica suma de bani pierdută, aceasta ar fi luat hotărârea sa însceneze furtul banilor, proveniti din încasări. Ea a apelat la spijinul celor două tinere de 15 şi 22 ani. Prima a sustras borseta, iar cea de-a doua a asigurat locul faptei.

Având în vedere că a fost sesizată, în mod nereal, producerea unei fapte prevăzute de legea penală, în cauză a fost extinsă urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de inducerea în eroare a organelor judiciare. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Închisoare sau amendă

Poliţiştii vă reamintesc:

Conform art. 268 cod penal, inducerea în eroare a organelor judiciare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare sau cu amendă.

Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Citește și: (VIDEO) Copiii activistei iraniene Narges Mohammadi au primit Premiul Nobel pentru Pace în numele ei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS