17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAproximativ 190 de tone de deşeuri, oprite la intrarea în ţară

Aproximativ 190 de tone de deşeuri, oprite la intrarea în ţară

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Borș II și  Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatelor Județene Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Reprezentații Protecției Consumatorului Bihor și Arad, nu au permis intrarea în ţară a paisprezece automarfare încărcate cu aproximativ 190 tone de deșeuri.

Şoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului. Autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijloacelor de transport şi a încărcăturii.

Poliţiştii de frontieră din Borș II și Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a paisprezece automarfare conduse de treisprezece cetățeni români și un cetățean ceh. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, diverse bunuri:

  • haine,
  • mobilă,
  • produse electrice și electrocasnice.

Marfa provenea de la diferite societăți comerciale din Danemarca, Germania, Austria și Olanda pentru firme din România.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 189.141 kg de deșeuri. Șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul  României pentru aceste mijloace de transport.

Citește și: Trei tinere din Podari au fabricat un furt. Sunt cercetate pentru inducerea în eroare a organelor judiciare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS