20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO fată de 14 ani și-a împușcat mortal un coleg și a rănit alți cinci la o școală din Rusia. Eleva s-a sinucis

O fată de 14 ani și-a împușcat mortal un coleg și a rănit alți cinci la o școală din Rusia. Eleva s-a sinucis

O fată de 14 ani a împușcat mortal un coleg și a rănit alți cinci copii, joi, înainte de a se sinucide într-o școală din orașul rus Bryansk.

„Conform datelor investigației preliminare, o fată de 14 ani a adus la școală o pușcă cu care a tras în colegii săi de clasă”, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei într-un comunicat.

Anchetatorii cercetează care a fost motivul, se arată în comunicat.

Armele sunt în mod normal controlate în Rusia. Bryansk este una dintre numeroasele regiuni sudice care au avut parte de atacuri transfrontaliere în timpul războiului cu Ucraina. Moscova a încurajat formarea de unități de autoapărare în zonă.

„Împreună cu agențiile de aplicare a legii, determinăm circumstanțele în care eleva putut să obțină și să aducă o armă la școală”, a spus Bogomaz.

Cazuri similare

Rusia s-a confruntat cu mai multe împușcături în școli în ultimii ani.

În 2018, un student, de 18 ani a ucis 20 de persoane, majoritatea colegi, la o facultate din Crimeea ocupată de ruși.

În septembrie anul trecut, un bărbat înarmat cu o svastică pe tricou a ucis 15 persoane, inclusiv 11 copii. A rănit alți 24 de copii de la o școală din Izhevsk unde fusese cândva elev, apoi s-a sinucis, au spus anchetatorii.

Guvernatorul regional Alexander Bogomaz a numit-o o „tragedie îngrozitoare”. El a spus că cele cinci persoane rănite au răni ușoare sau moderate.

Postul de știri Mash a publicat ceea ce spunea că este o fotografie a fetei moarte. Era întinsă pe podea și îmbrăcată toată în negru. Se spunea că era înarmată și cu un cuțit de vânătoare.

Fotografia părea să arate un cuțit cu mâner lung înfipt în cizma ei dreaptă, potrivit Reuters.

Citește și: O femeie şi fiul ei, tâlhăriţi într-un motel din Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS