24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎn arest preventiv după ce a accidentat un biciclist şi a fugit

În arest preventiv după ce a accidentat un biciclist şi a fugit

Judecătoria Craiova a dispus menţinerea arestului preveniv faţă de un craiovean de 34 de ani, judecat pentru vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului. Potrivit poliţiştilor doljeni, în seara zilei de 3 august, bărbatul a accidentat un biciclist şi a fugit. S-a întors la locul accidentului, ocazie cu care poliţiştii au stabilit că era băut. Accidentul a avut loc pe DN 65C, în comuna doljeană Mischii.

Reprezentanţii IPJ dolj au explicat că şoferul a plecat de la locul accidentului. Când s-a întors, poliţiştii au stabilit că băuse înainte de a se urca la volan.
„La data de 03 august, ora 22.43, un tânăr, de 34 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe DN 65C, nu ar fi adaptat viteza într-o curbă la dreapta și ar fi pătruns pe sensul opus de circulație, unde ar fi accidentat ușor un bărbat de 38 de ani, din comuna Mischii, care se deplasa pe bicicletă. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului, însă ulterior a revenit. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au precizat oamenii legii.

Pe numele şoferului a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului şi părăsirea locului accidentului.

În arest preventiv după ce a accidentat un biciclist

Pe 4 august, poliţiştii au dispus reţinerea bărbatului de 34 de ani. O zi mai târziu, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, suspectul a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instaţa a admis solicitarea procurorilor şi a dispus arestarea inculpatului.

De atunci, mandatul de arestare a fost prelungit de instanţă de cinci ori, ultima dată marţi, pe 5 decembrie. Tot marţi, judecătorii au respins o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar, formulată de inculpat. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi poate fi contestată de craioveanul arestat.
Între timp, la sfârşitul lunii septembrie, bărbatul de 34 de ani a fost trimis în judecată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova şi se află în procedură de cameră preliminară.

Citeşte şi: „Loverboy” din Filiaşi, condamnat pentru traficarea unei tinere

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS