7 C
Craiova
miercuri, 21 februarie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Loverboy” din Filiaşi, condamnat pentru traficarea unei tinere

„Loverboy” din Filiaşi, condamnat pentru traficarea unei tinere

Tribunalul Dolj a condamnat la cinci ani şi nouă luni de închisoare un bărbat din Filiaşi, acuzat de trafic de persoane, violenţă în familie şi deţinere de droguri pentru consum propriu. Potrivit procurorilor DIICOT, bărbatul a obligat o tânără, cu care trăia în concubinaj, să se prostitueze în Italia şi Germania. Atunci când a bănuit că victima ascunde din bani, inculpatul a tăiat-o pe faţă şi a obligat-o să înghită medicamente. În plus, instanţa a dispus ca inculpatul să-i plătească victimei suma de 15.000 de euro drept daune morale.

Anchetatorii au explicat că inculpatul a comis faptele după ce a ieşit dintr-o închisoare din Franţa.
„S-a reținut că inculpatul, din orașul Filiași, județul Dolj, a revenit în țară în toamna anului 2021 (după executarea unei pedepse cu închisoarea pentru infracțiunea de proxenetism într-un penitenciar din Franța). În luna octombrie 2021, a racolat în scopul de a o exploata sexual o persoană vătămată, provenind dintr-o familie dezorganizată, aflată în stare de vulnerabilitate.

Prin acțiuni specifice metodei loverboy, acesta a convins persoana vătămată să se mute la locuința sa din orașul Filiași, și, după aproximativ cinci luni, a transportat-o în Italia unde, prin inducere în eroare și constrângere, a exploatat-o sexual prin obligarea la practicarea prostituției, însușindu-și importante sume de bani obținute din această activitate (între 40-350 euro/zi). Ulterior, activitatea de exploatare a persoanei vătămate de către inculpat a continuat și în Germania”, au precizat procurorii DIICOT.

Victima, tăiată şi obligată să înghită medicamente

Anchetatorii au mai stabilit că, în decembrie 2022, inculpatul și persoana vătămată s-au întors în țară. Pe 21 decembrie, bărbatul a tăiat-o pe tânără cu un cuțit. Motivul a fost că tânăra ar fi ascuns sume de bani. Procurorii mai spun că bărbatul a mers mai departe şi a obligat-o pe tânără să înghită medicamente.
„De asemenea, inculpatul a amenințat-o că îi va aplica noi lovituri cu cuțitul, obligând-o în această modalitate să înghită 20 de comprimate de paracetamol”, au mai precizat oamenii legii. Pe 17 martie, anul acesta, oamenii legii au descins la domiciliul inculatului. Acolo au fost găste pașaportul și certificatul de naștere ale victimei.

Persoana vătămată a fost internată de urgență la Spitalul orașului Filiași. Conform certificatului medico-legal din data de 11.01.2023, aceasta a prezentat leziuni traumatice care s-au putut produce la data de 21.12.2022 prin loviri repetate cu un corp tăietor. Tânăra a avut nevoie de 16-18 zile de îngrijiri medicale.

„Loverboy” din Filiaşi, condamnat cu executare

Tot pe 17 martie, inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru trafic de persoane şi violenţă în familie. O zi mai târziu, bărbatul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare prventivă. Instanţa a dmis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.
În mai, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a inculpatului, în stare de arest preventov. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat la sfârşitul lunii noiembrie.

Bărbatul a fost condamnat la 5 ani şi 9 luni de închisoare pentru faptele comise. Instanţa a dispus meţinerea arestului preventiv faţă de inculpat. De asemenea, judecătorii au dispus ca bărbatul să-i achite victimei suma de 15.000 de euro drept daune morale. În final, instanţa a dispus confiscarea sumei de 12.000 de euro de la bărbatul condamnat. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi a fost atacată cu apel de inculpat şi partea civilă din dosar.

Citeşte şi: Condamnaţi pentru jafuri comise în două săli de jocuri de noroc

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS