19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnaţi pentru jafuri comise în două săli de jocuri de noroc

Condamnaţi pentru jafuri comise în două săli de jocuri de noroc

-

Curtea de Apel Craiova au respins apelurile formulate de trei tineri acuzaţi că, pe 30 decembrie 2022, au atacat şi imobilizat angajatul unei săli de jocuri de noroc din comuna Calopăr. Au plecat cu 20.000 de lei, băuturi alcoolice şi ţigări în valoare de 8.000 de lei. Au primit pedepse cuprinse între doi ani şi nouă luni şi trei ani şi două luni de închisoare cu executare. În octombrie, cei trei au fost condamnaţi definitiv într-un dosar privind un jaf asemănător, comis în noaptea de 21 spre 22 decembrie, într-o sală de jocuri de noroc din Tulburea, Gorj.

Potrivit oamenilor legii, pe data de 30 decembrie 2022, suspecţii atacat şi imobilizat angajatul unei săli de jocuri de noroc din comuna Calopăr. Au sustras 20.000 de lei şi băuturi alcoolice şi ţigări. Jaful a fost suprins de o cameră video din incinta sălii de jocuri de noroc.

„La data de 30 decembrie 2022, poliţiştii Secţiei nr.13 Poliţie Rurală Segarcea au fost sesizaţi de un bărbat din comuna Calopăr, cu privire la faptul că, în dimineaţa zilei de 30 decembrie 2022, ora 05.30, persoane necunoscute, ce aveau feţele acoperite cu cagule, ar fi lipsit de libertate barmanul unei societăţi comerciale şi ar fi sustras suma de 20.000 de lei, precum şi băuturi alcoolice şi ţigări în valoare de 8.000 de lei”, au explicat oamenii legii.

Inculpaţii au fost ajutaţi de o tânără din Filiaşi

Din cercetări, oamenii legii au stabilit că jaful a fost comis de trei bărbaţi cu vârstele cuprinse între 20 şi 31 de ani, din judeţele Gorj şi Caraș Severin. În jaf a fost implicată şi o tânără de 19 ani, din Filiaşi, care ar fi inspectat zona. Mai exact, în jurul orei 5.30 dimineaţa, în momentul în care a ieşit să ducă gunoiul, angajatul sălii de jocuri de noroc a fost atacat de cei trei bărbaţi, care aveau feţele acoperite. Ulterior, victima a fost legată de mâini şi picioare, iar atacatorii au reuşit să dechidă seiful şi să ia 20.000 de lei. Nu a plecat până nu au luat şi mai multe sicle de whiskey şi cartuşe de ţigări.
Cei trei inculpaţi au fost arestaţi preventiv pe 3 şi 5 ianuarie. Tânăra de 19 ani a fost plasată sub control judiciar.

Pedepse cu executare pentru tâlhărie

Cei patru inculpaţi au fost deferiţi justiţiei la sfâşitul lunii ianuarie. Cei trei tineri au fost acuzaţi de tâlhărie şi lipsire de libertate. Tânăra din Filiaşi a fost deferită justiţiei pentru complicitate la tâlhărie.
În iulie, anul acesta, Judecătoria Filiaşi i-a condamnat pe inculpaţi. Au primit pedepse cuprinse între doi ani şi şase luni şi trei ani şi două luni de închisoare. Pedepsele sunt cu executare. În plus, inculpaţii au fost obligaţi să achite firmei care deţine sala de jocuri 29.000 de lei drept daune materiale. Angajatul sălii de jocuri de noroc urmează să primescă 1.500 de lei drept daune materiale. Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de inculpaţii condamnaţi la Curtea de Apel Craiova.

La sfârşitul lunii noiembrie, instanţa a respins apelurile formulate de cei trei bărbaţi. A fost admis apelul inculpatei, care a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Condamnaţi definitiv pentru un jaf asemănător

În iunie, cei trei bărbaţi au fost condamnaţi de Judecătoria Târgu Cărbuneşti într-un dosar privind un jaf asemănător. Doi dintre inculpaţi au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu executare. Al treilea, care a fost acuzat de complicitate, a primit o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare. Jaful a fost comis în noaptea de 21 spre 22 decembrie 2022, într-o sală de jocuri de noroc din Tulburea, Gorj. Potrivit anchetatorilor, doi dintre inculpaţi, care aveau cagule pe faţă, au imobilizat angajata unei săli de jocuri de noroc şi au sustras 20.000 lei.
Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de cei trei tineri condamnaţi. Pe 11 octombrie, Curtea de Apel Craiova a respins ca nefondate apelurile inculpaţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Târgu Jiu: Femeie în stare gravă, în urma unei...

Pompierii militari au fost solicitați să intervină astăzi pentru...

ȘTIRI GdS