17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentOperațiune de amploare în combaterea evaziunii fiscale. Percheziții în București și Mehedinți

Operațiune de amploare în combaterea evaziunii fiscale. Percheziții în București și Mehedinți

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mehedinți și ai Poliției Sectorului 1 București au desfășurat o acțiune de amploare. Oamenii legii au efectuat, în această dimineață, 4 percheziții. Acestea au avut loc la sediul unei societăți și la locuințele mai multor persoane fizice din București și județul Mehedinți.

În perioada ianuarie 2019 – septembrie 2022, o femeie de 32 de ani ar fi înregistrat în documentele contabile cheltuieli fictive. Nu au existat operațiuni reale. Au fost emise 259 de facturi, cu o valoare totală de 1.300.000 de lei.

Aceasta ar fi generat un prejudiciu bugetului consolidat al statului în cuantum de 237.037 de lei.

Într-o tentativă de a se sustrage de la urmărirea penală, femeia ar fi transferat fictiv părțile sociale deținute către o altă societate comercială. Aceasta este gestionată de un cetățean de 45 de ani din afara spațiului comunitar.

Un mandat de aducere a fost emis. Femeia urmează să fie audiată în cadrul unui dosar penal care investighează evaziunea fiscală în formă continuată și transferul fictiv al părților sociale.

Ancheta este în desfășurare sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

Această operațiune a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Mehedinți.

Citește și: (VIDEO) Descoperire fascinantă: Mumii antice de 1.000 de ani, revelația arheologilor din Peru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS