26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment6 kilograme de droguri, descoperite de polițiști la doi bărbați

6 kilograme de droguri, descoperite de polițiști la doi bărbați

Doi bărbați din județul Galați au fost arestați preventiv pentru introducere în țară de droguri de mare risc. Ei sunt acizați și de deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Cei doi bărbați bănuiți de comiterea faptelor au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Caraș-Severin.

În noaptea de 4 noiembrie, polițiști de la Biroul Rutier din Reșița au observat, pe strada Făgărașului din municipiu, un autoturism înmatriculat în județul Galați. La vederea semnalul de oprire efectuat de unul dintre polițiști, șoferul ar fi încercat să fugă, acroșând două autoturisme parcate.

Polițiștii rutieri au pornit în urmărirea autoturismului. La un moment dat pasagerul din dreapta față coborând din autoturism și fugind într-o direcție necunoscută.

La volanul autoturismului, a fost identificat un bărbat, de 28 de ani, din județul Galați. Acesta a fost testat, rezultând suspiciuni rezonabile cu privire la consumul de substanțe psihoactive.

De asemenea, în interiorul mașinii, au fost descoperite:

  • o țigaretă confecționată artizanal, cu conținut de canabis,
  • un plic conținând materie vegetală (canabis ),
  • un aparat de vidat. Toate obiectele găsite au fost ridicate, pentru continuarea cercetărilor.

Al doilea suspect

Cel de-al doilea ocupant al autoturismului, de 30 de ani, a fost prins ulterior, în apropierea locului faptei.

Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice, pentru stabilirea prezenței substanțelor psihoactive în organism. A fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.

În urma investigațiilor efectuate, în cursul nopții, polițiștii rutieri au identificat în Reșița, un autoturism, care ar fi efectuat transport internațional de colete. În interiorul acestuia a fost descoperit un colet, conținând 6 pungi din material plastic, sigilate prin vidare, disimulate printre alte produse. În pungi era o substanţă pulverulentă de culoare alb-cristalin, în cantitate totală de 6 kilograme de cristal, droguri de mare risc – 3-CMC.

Modul de derulare a evenimentelor

Cei 2 bărbați s-ar fi deplasat la o firmă de transport, cu sediul în Reșița, în vederea ridicării unui colet expediat din Olanda, având ca destinație municipiul București.

Din cercetări s-a stabilit că cei 2 bărbaţi ar fi expediat, din Olanda, un colet conţinând droguri de mare risc disimulate printre alte produse. Pentru a se asigura că transportul de droguri se va realiza în siguranţă, cei 2 bărbaţi ar fi însoţit şi supravegheat autoutilitara folosită de firma de transport, până pe teritoriul României.

Drogurile ar fi urmat a fi comercializate către consumatori din Galaţi şi judeţele limitrofe.

Asupra celor doi bărbați au fost găsiți:

  • 15.700 de euro,
  • 1.100 de lei,
  • 6 telefoane mobile. Bunurile au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor.

Cei doi bărbați au fost prezentanți instanței Tribunalului Caraș Severin care a dispus arestare preventivă a bănuiților, pentru 30 de zile.

Citește și: (VIDEO) Galeria de Artă din Odesa a fost lovită în ajunul aniversării sale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS