14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTrei morţi în urma unui incident armat între migranţi la granița dintre Serbia și Ungaria

Trei morţi în urma unui incident armat între migranţi la granița dintre Serbia și Ungaria

Trei persoane au murit vineri în urma unui incident armat între migranţi lângă oraşul Horgos, din nordul Serbiei, în apropiere de graniţa cu Ungaria, a informat televiziunea publică sârbă RTS, relatează AFP şi dpa.

Un alt migrant a fost rănit în timpul confruntării armate care a avut loc în clădirile unei ferme abandonate din apropierea oraşului Horgos, unde se adăpostesc adesea migranţi care încearcă să intre în Ungaria, ţară membră a Uniunii Europene, potrivit sursei citate.

Importante forţe de poliţie au fost trimise în zonă

Importante forţe de poliţie au fost trimise în zona în care s-au produs confruntări în ultimele luni, uneori soldate cu morţi, între bande de călăuze şi migranţi. Luna trecută, două persoane au murit în astfel de confruntări. Unul dintre incidente s-a produs într-o parcare aglomerată a unui magazin în centrul oraşului Subotica, aflat la graniţă.

Serbia se află pe aşa-numita rută balcanică folosită de sute de mii de persoane care au fugit de conflicte şi sărăcie din Africa, Asia Centrală şi Orientul Mijlociu către Uniunea Europeană, în timpul valului de migranţi din 2015 şi 2016.

După închiderea ‘oficială’ a acestei rute în 2016, migranţii au continuat să o folosească, însă în număr mult mai mic. În septembrie 2023, aproape 400 de migranţi au fost arestaţi în nordul Serbiei şi apoi transferaţi în centre de primire.

Citeşte şi: MAE: Atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Slovenia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS