25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎn arest după captura record de droguri de la Bechet

În arest după captura record de droguri de la Bechet

Tribunalul Dolj a prelungit pentru a doua oară mandatul de arestare emis pe numele unui cetăţean bulgar de 53 de ani, acuzat de trafic de droguri de risc. La sfârşitul lunii august, în camionul condus de cetăţeanul bulgar, poliţiştii de frontieră din Bechet au descoperit peste un milion de comprimate ce conţin Alprazolam. Este cea mai mare captură de medicamente ce conţin substanţe din categoria drogurilor de risc. Are o valoare de aproximativ 3 milioane de euro., au prcizat oamenii legii

Poliţiştii de frontieră au explicat că cetăţeanul bulgar s-a prezentat la Bechet în dimineaţa zilei de 27 august.
„În data de 27.08.2023, în jurul orei 06.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet – județul Dolj s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean bulgar, în vârstă de 52 de ani, la volanul unui autocamion. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, seminţe de floarea soarelui şi cilindri hidraulici şi avea ca destinaţie Suedia. Acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat controlul fizic al ansamblului rutier. Astfel, în compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport au fost descoperite, pe lângă marfa transportată, mai multe cutii cu medicamente.

În urma controlului amănunțit s-a stabilit că pachetele respective conţineau 79.119 blistere cu 1.186.785 de comprimate, ce aveau ca substanţă activă Alprazolam. Substanţa se găseşte în Tabelul nr 3 din Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri”, au precizat oamenii legii.

Întreaga cantitate de medicamente a fost trimisă spre expertiză la laboratorul de specialitate, rezultatul fiind pozitiv.

În arest după captura record de droguri

Poliţiştii de frontieră au mai explicat că este cea mai mare captura de medicamente ce contin droguri de risc. Valoarea de piată este estimată la aproximativ 3 milioane de euro.

Cercetările au fost preluate de procurorii DIICOT, care au dispus reţinerea cetăţeanului bulgar. Bărbatul este acuzat de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Pe 28 august, inculpatul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispsu arestarea bărbatului pe o perioadă de 30 de zile.

De atunci, mandatul de arestare a fost prelungit de două ori de instanţă, ultima oară pe 19 octombrie. De asemenea, judecătorii de la Tribunaul Dolj au respins ca nefondată cererea de înlocuire a arestului preventiv formulată de inculpat. Hotărârea instanţei a fost contestată de bărbatul arestat la Curtea de Apel Craiova.

Citeşte şi: A condus băut şi le-a prezentat poliţiştilor un permis fals

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS