15.9 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎn arest pentru un furt din laboratoarele Facultăţii de Automatică

În arest pentru un furt din laboratoarele Facultăţii de Automatică

Judecătoria Craiova a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un tânăr de 19 ani, acuzat că a furat mai multe scule profesionale din sediul Facultăţii de Automatică din Craiova. Furtul a fost comis în iulie, iar suspectul a fost identificat de poliţişti pe 5 septembrie. Al doilea inculpat din acest dosar a fost arestat preventiv în lipsă, pe 13 septembrie.

Poliţiştii doljeni au precizat că tânărul de 19 ani a sustras mai multe scule profesionale din incinta unităţii de învăţământ.
„În dimineaţa zilei de 17 iulie, poliţiştii au fost sesizaţi de reprezentantul unei societăţi comerciale cu privire la faptul că, în perioada 15-17 iulie, persoane necunoscute ar fi pătruns fără drept în incinta Facultăţii de Automatică, din municipiul Craiova, de unde ar fi sustras mai multe scule profesionale. În urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate de polițiști din cadrul Biroului pentru Centru Universitar, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova, în cursul zilei de 5 septembrie a fost identificat un tânăr de 19 ani, din judeţul Mehedinţi, bănuit de comiterea faptei”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

După audieri, suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Pe 6 septembrie, suspectul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Mandatul de arestare a fost emis de Judecătoria Craiova.

În arest pentru un furt de la Facultatea de Automatică

Anchetatorii au solicitat şi arestarea în lipsă a unui tânăr bănuit de complicitate la comiterea infracţiunii de furt calificat. Acesta a fost arestat în lipsă, pe 13 septembrie. Luni, pe 23 octombrie, instanţa a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de tânărul de 19 ani, care este încarcerat în Penitenciarul Craiova. De asemenea, judecătorii au respins cererile de revocare sau înlocuire a măsurii preventive formulate de inculpat.

Acesta din urmă nu este la prima faptă penală. În mai, Judecătoria Craiova a dispus supravegherea acestuia pe o durată de 6 luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Mehedinţi, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat,
La sfârşitul lunii septembrie, cei doi inculpaţi au fost deferiţi justiţiei pentru furtul comis în iulie. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, urmând să intre în procedură de cameră preliminară.

Citeşte şi: Vânzător de cocaină, în arest la domiciliu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS