31.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVânzător de cocaină, în arest la domiciliu

Vânzător de cocaină, în arest la domiciliu

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus menţinerea arestului la domiciliu faţă de un craiovean de 37 de ani, deferit justiţiei pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc. Inculpatul a fost arestat în iunie 2022, după ce a încercat să vândă 250 grame de cocaină cu 20.000 de euro. În iulie, anul acesta, inculpatul a fost plasat în arest la domiciliu.

Potrivit anchetatorilor, acţiunea de prindere în flagrant a fost organizată în Craiova.
„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, împreună cu procurorul DIICOT – ST Craiova, au realizat pe 23 iunie, o acțiune de prindere în flagrant delict, într-un dosar penal de trafic de droguri de mare risc. Acţiunea de prindere în flagrant delict a fost efectuată în municipiul Craiova. Un bărbat de 37 de ani, din municipiu, a fost prins în momentul în care ar fi pus spre vânzare 250 de grame de cocaină, în schimbul a 20.000 de euro”, au precizat anchetatorii.

Pe 24 iunie, bărbatul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului pentru 30 de zile. În august 2022, inculpatul a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care a amânat pronunţarea unei hotărâri pentru data de 1 noiembrie.

A vândut cocaină unui investigator sub acoperire

În rechizitoriul întocmit, procurorii au explicat că inculpatul, care este mecanic auto, fără antecedente penale, a încercat să vândă aproximativ 300 grame de cocaină.

„Începând cu luna ianuarie 2022 inculpatul a avut preocupări infracționale pe linia traficului de droguri de mare risc, sens în care a comercializat cocaină pe raza județului Dolj cu suma de 100 euro/gram. Acesta deținea la momentul deschiderii prezentei anchete o cantitate de aproximativ 300 grame cocaină, pe care intenționa să o comercializeze rapid(…). La data de 22.06.2022 investigatorul sub acoperire a efectuat o cumpărare autorizată de două doze de cocaină de la inculpat cu suma de 1.000 lei.

La data de 23.06.2022, investigatorul sub acoperire a efectuat o nouă cumpărare autorizată a unei cantități de 250 grame cocaină de la inculpat, cu suma de 20.000 euro. Imediat după efectuarea cumpărării autorizate de droguri s-a procedat la prinderea în flagrant a inculpatului”, au susţinut anchetatorii.

Vânzăror de cocaină, ţinut în arest la domiciliu

Inculpatul a fost arestat preventiv până în iulie 2023, când a fost plasat în arest la domiciliu. Înlocuirea măsurii preventive a fost dispusă de Tribunalul Dolj. Săptămâna trecută, instanţa a dispus menţinerea măsurii prevetive faţă de bărbatul de 37 de ani. Hotărârea instanţei nu este definitivă, însă nu a fost contestată de inculpat.

Citeşte şi: Acuzate de fraudarea APIA, obligate să înapoieze aproape 300.000 de lei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS